• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Yanlış Hareketler ve Oturuş Şekli

  • Konuyu açan Konuyu açan Suskun
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

Suskun

V.I.P
V.I.P
Bilgisayar kullanıcılarını uzun bir zaman sonra bekleyen tehlikelerden bazıları:
  • Disk Kayması
  • Boyun Fıtığı
  • Bel Fıtığı
  • Bilek,Diz ve Dirsek Kireçlenmesi
  • Omuz ve Boyun Tutulması
Oturuş şekli
Sizi bekleyen ve eğer önemsenilmezse mutlaka başınıza gelecek olan bu felaketlerden korunmak için aşağıdaki hareketleri mutlaka yapınız.

Sırt ve Omuz Egzersizleri​

Ayağa kalkınız ve sağ elinizle sol omzunuzu sol elinizle sağ omzunuzu kavrayınız.Başınızı kolunuzun aksi yönünde çevirebildiğiniz kadar hareket ettiriniz.

Baş ve Boyun Egzersizleri​

Boynunuzu beşer kez sağa sola öne ve arkaya doğru hareket ettiriniz. Başlangıçta kendinizi zorlamayınız.Gün geçtikçe ve Boyun kaslarınız güçlendikçe zaten hareket mesafesi artacaktır.
 

Bilgisayar ve Sandalye Egzersizleri​

Resimde görmüş olduğunuz hareketleri her iki saatta bir kez mutlaka yapınız. Kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

Bilgisayar ve Sandalye Egzersizleri

MASA BAŞINDA ÇALIŞANLARA EGZERSİZLER​

Özellikle bilgisayar kullanıcıları, hareketsizlik, stres ve yoğun iş temposu gibi nedenlere bağlı olarak boyun ve omuz ağrıları, kas sıkışmaları ve kireçlenme sorunları yaşayabiliyor.

Uzun süreli bilgisayar kullanımının etkilerinden korunmak istiyorsanız, işte size önerilerimiz...

Egzersiz: Kan akışını arttırmak için, çalışmaya başlamadan önce, el, kol ve omuzlarınızdaki kaslarınızı çalıştıracak basit egzersizler yapın.

Adaptasyon: Çalışma alanınızı, sizi en çok rahat ettirebilecek hale getirin. İş rutininiz sırasında, hareketlerinizi kısıtlayabilecek, sizi rahatsız eden engelleri ortadan kaldırın. Çalışırken, vücudunuzun pozisyonuna dikkat edin: kötü otuma şekli, klavye ve fare kullanımı sırasında ellerin ve bileklerin uygunsuz yerleştirilmesi ve bilgisayar ve parçalarının yanlış yükseklik veya kurulumda olması, zamanla çeşitli rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olur.

Dönüşüm: İşlerinizi bir döngü halinde yapın. Örneğin: 3 saat aralıksız bilgisayar kullanıp, daha sonra 2 saat dosyalama, telefon görüşmeleri ve başka işlemlerle uğraşmaktansa; bilgisayar, dosyalama, bilgisayar, telefon, şeklinde, bilgisayar başında geçireceğiniz zamanı bölümlere ayırmaya çalışın.

Mola: Bilgisayar kullanırken, en fazla yarım saatte bir, birkaç dakikalık aralar verin. Kollarınızı, omuzlarınızı, boynunuzu ve sırtınızı esnetecek hareketleri düzenli olarak yapmayı ihmal etmeyin.

Durma: Çalışmanız ağrıya neden olmaya başladığında, mutlaka çalışmayı bırakın. Şunu unutmayın: rahatsızlık geliştikten sonra yaşayacağınız iş kaybı, ağrı veya zorlanma anında vereceğiniz aradan çok daha uzun olacaktır
 
Bu egzersiz önerileri oldukça faydalı ve etkili olabilir. Düzenli olarak yapmak, bilgisayar kullanımından kaynaklanabilecek rahatsızlıkların önüne geçebilir ve vücut sağlığını koruyabilir. Ancak, unutulmamalıdır ki herkesin vücut yapısı ve sağlık durumu farklıdır. Bu nedenle, önerilen egzersizlere başlamadan önce bir uzmana danışmanızda fayda var. Uzmanınız size daha kişiselleştirilmiş egzersizler önerebilir ve doğru hareketleri yapmanıza yardımcı olabilir. Sağlıklı günler dilerim!
 
Geri
Top