İşte son zamanların en revaçta olan süslü kurabiyelerinden bir tarif: vanilyalı cupcake...
Malzemeler:
-100 gr. tereyağ
-Yarım su bardağından 1 parmak fazla toz şeker
-3 yumurta
-1 çay kaşığı vanilya tozu
-1 limon kabuğu rendesi
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 çeyrek su bardağı kadar süt
Hazırlanışı:
Önce oda sıcaklığında tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz, sonrasında şekeri ekleyip mikserle çırpmaya devam ederken yumurtaları da teker teker ekliyoruz. Limon kabuğu, vanilya ve kabartma tozunu önceden eklediğimiz unumuzu da katıp karıştırıyoruz, en son da sütü ekleyip hazırlama aşamasını bitiyoruz. Küçük cupcake kağıtlarına tatlı kaşığı yardımıyla hamurumuzdan koyuyoruz. Hamurumuzu kağıdın yarısına kadar koyuyoruz, çünkü pişince kabaracak ve kağıdın seviyesini geçecekler. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika kadar pişiriyoruz, kürdan batırıyoruz, eğer kürdanımız temiz çıkıyorsa cupcakelerimizi fırından çıkartıp afiyetle yiyoruz.
İstenirse şeker hamuruyla da süslenip, yemeye kıyamayacağınız hale de getirebilirsiniz.