Mutfakta kadınların korkulu rüyası olmaya devam eden ölçüyü fazla kaçırma durumu gün geçmiyor ki son bulmasın. Bu sayfamızın içeriğinde salçası fazla gelen yemeği nasıl kurtaracağınızı açıklıyoruz. Yemeğin salçası fazla geldiğinde yapılması gerekenler ve püf noktaları...
Genellikle çorba, makarna ve salçalı yapılan yemeklerin tadını bozacak kıvamda salça kullanılmış olma durumu ortaya çıkabiliyor. Bu gibi durumlarda yapmanız gereken bir kaç pratik yöntemleri sizler için hazırladık. Bu yöntemleri kullanarak yemeğinizi yeniden yenebilir lezzetine kavuşturabilir ve israf olmasını önleyebilirsiniz. Salçası fazla gelen yemek için neler yapılmalıdır? Öneriler için alt sayfa içeriğine göz atınız...
YEMEĞİN SALÇASI FAZLA OLDUĞUNDA;
- Salçası fazla kaçan yemeklere, sodyum bir karbonat ya da bilinen adıyla içme sodası ilave ediniz. Yemek normal tadına dönecektir.
- Yemeği süzgeçten geçirdikten sonra üzerine kaynar su tutunuz ve daha sonra yaptığınız tencereye geri koyduktan sonra baştan pişirmeye devam ediniz.
- Damak zevkinize göre, ekşilik istediğiniz seviyeye inene kadar, karbonatı azar azar ekleyiniz.
- Karbonatı birden ekleme yaparsanız yemeğin tadını bozmuş ve yemeği israf etmiş olacaksınız.
- Patates, havuç gibi benzeri sebzeleri ekleyerek salçanın yoğunluğunu kırmayı sağlayabilirsiniz. (Pirinç de ilave edebilirsiniz)
- Kesme şeker ile salça kıvamı kırmaya çalışabilirsiniz. Şekerimsi tatlar kıvamda çeşitlilik yapabilir ve güzel bir sos elde etmiş olabilirsiniz.
Genellikle çorba, makarna ve salçalı yapılan yemeklerin tadını bozacak kıvamda salça kullanılmış olma durumu ortaya çıkabiliyor. Bu gibi durumlarda yapmanız gereken bir kaç pratik yöntemleri sizler için hazırladık. Bu yöntemleri kullanarak yemeğinizi yeniden yenebilir lezzetine kavuşturabilir ve israf olmasını önleyebilirsiniz. Salçası fazla gelen yemek için neler yapılmalıdır? Öneriler için alt sayfa içeriğine göz atınız...
YEMEĞİN SALÇASI FAZLA OLDUĞUNDA;
- Salçası fazla kaçan yemeklere, sodyum bir karbonat ya da bilinen adıyla içme sodası ilave ediniz. Yemek normal tadına dönecektir.
- Yemeği süzgeçten geçirdikten sonra üzerine kaynar su tutunuz ve daha sonra yaptığınız tencereye geri koyduktan sonra baştan pişirmeye devam ediniz.
- Damak zevkinize göre, ekşilik istediğiniz seviyeye inene kadar, karbonatı azar azar ekleyiniz.
- Karbonatı birden ekleme yaparsanız yemeğin tadını bozmuş ve yemeği israf etmiş olacaksınız.
- Patates, havuç gibi benzeri sebzeleri ekleyerek salçanın yoğunluğunu kırmayı sağlayabilirsiniz. (Pirinç de ilave edebilirsiniz)
- Kesme şeker ile salça kıvamı kırmaya çalışabilirsiniz. Şekerimsi tatlar kıvamda çeşitlilik yapabilir ve güzel bir sos elde etmiş olabilirsiniz.