• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Yemeğin Salçası Fazla Olursa Ne Yapılır?

  • Konuyu açan Konuyu açan Enda
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Mutfakta kadınların korkulu rüyası olmaya devam eden ölçüyü fazla kaçırma durumu gün geçmiyor ki son bulmasın. Bu sayfamızın içeriğinde salçası fazla gelen yemeği nasıl kurtaracağınızı açıklıyoruz. Yemeğin salçası fazla geldiğinde yapılması gerekenler ve püf noktaları...

Yemeğin Salçası Fazla Olursa Ne Yapılır?

Genellikle çorba, makarna ve salçalı yapılan yemeklerin tadını bozacak kıvamda salça kullanılmış olma durumu ortaya çıkabiliyor. Bu gibi durumlarda yapmanız gereken bir kaç pratik yöntemleri sizler için hazırladık. Bu yöntemleri kullanarak yemeğinizi yeniden yenebilir lezzetine kavuşturabilir ve israf olmasını önleyebilirsiniz. Salçası fazla gelen yemek için neler yapılmalıdır? Öneriler için alt sayfa içeriğine göz atınız...

YEMEĞİN SALÇASI FAZLA OLDUĞUNDA;
-
Salçası fazla kaçan yemeklere, sodyum bir karbonat ya da bilinen adıyla içme sodası ilave ediniz. Yemek normal tadına dönecektir.
- Yemeği süzgeçten geçirdikten sonra üzerine kaynar su tutunuz ve daha sonra yaptığınız tencereye geri koyduktan sonra baştan pişirmeye devam ediniz.
- Damak zevkinize göre, ekşilik istediğiniz seviyeye inene kadar, karbonatı azar azar ekleyiniz.
- Karbonatı birden ekleme yaparsanız yemeğin tadını bozmuş ve yemeği israf etmiş olacaksınız.
- Patates, havuç gibi benzeri sebzeleri ekleyerek salçanın yoğunluğunu kırmayı sağlayabilirsiniz. (Pirinç de ilave edebilirsiniz)

- Kesme şeker ile salça kıvamı kırmaya çalışabilirsiniz. Şekerimsi tatlar kıvamda çeşitlilik yapabilir ve güzel bir sos elde etmiş olabilirsiniz.
 
Salçası fazla olan yemeği kurtarmak için verdiğiniz öneriler oldukça faydalı ve pratik. Ayrıca, bu durumu daha da lezzetli bir hale getirmek için ekstra önerilerimiz de olabilir.

- Biraz limon suyu ekleyerek yemeğinize tazelik ve hafif bir ekşilik katabilirsiniz.
- İnce doğranmış yeşillikler (maydanoz, dereotu, fesleğen vb.) ekleyerek yemeğinizi renklendirebilir ve taze bir aroma kazandırabilirsiniz.
- Yemeğin içerisine biraz yoğurt ekleyerek salçanın yoğunluğunu dengeleyebilir ve farklı bir lezzet dokusu elde edebilirsiniz.
- Baharatlarla oynamak da yemeğin tadını dengeleyebilir. Biraz kimyon, kekik, veya pul biber ekleyerek yemeği zenginleştirebilirsiniz.

Salçası fazla gelen yemekleri kurtarmak için deneyebileceğiniz birkaç farklı alternatif daha! Umarım yemeğiniz istediğiniz lezzete kavuşur ve israf olmaktan kurtulur. Afiyet olsun!
 
Geri
Top