YEMEK SERVİSİNDEN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Yemek masasının kurallara uyarak hazırlanması
Düzenli bilgili bir biçimde yeme içme araçlarının yemek masası üzerine yerleştirilmesi
Davetli kişilerin masaya oturacak yerlerinin saptanması
Soyadlarını taşıyan kişilerin kartları peçete üzerine konması
Servisin başlamasından önce her hizmetli kendi bölümünün hazırlığını tamamlaması
Bütün yeme içme araçlarının yedekleri ile birlikte aksesuarların istasyon büfe üzerinde bulundurulması (buzlu tereyağ peynir meyvesalata bıçak çatal kaşık yemek tabakları peçete zeytinyağlık tuz karabiber hardallık vb.)
Özel ordövr masaları düzenlenmesi bu masalar kauçuk tekerlekli kendi üzerinde döne bilen ve sessizce salonda yürütülebilen ayrıca pasta veya her hangi deşer içinde kullanılır masalardır.
Servis arasında su ve maden suyu şişeleri için soğutma kovalarının hazırlanması
Buz içinden çıkarılan şişelerin kurulanıp servise geçirilmesi ve peçeteye sarılarak bardaklara aktarılması.
Bütün hazırlıklar yapıldıktan sonra kontrol edilmeli.
Servisin en küçük teferruatına kadar itina edilmesi amaç edilmelidir. Ayrıca güzel bir biçimde takdim edilişi davetlinin iştahını açma yenen yemeklerden zevk almasını ilgili ve ustalıkla temin etmelidir.
Yemek masasının kurallara uyarak hazırlanması
Düzenli bilgili bir biçimde yeme içme araçlarının yemek masası üzerine yerleştirilmesi
Davetli kişilerin masaya oturacak yerlerinin saptanması
Soyadlarını taşıyan kişilerin kartları peçete üzerine konması
Servisin başlamasından önce her hizmetli kendi bölümünün hazırlığını tamamlaması
Bütün yeme içme araçlarının yedekleri ile birlikte aksesuarların istasyon büfe üzerinde bulundurulması (buzlu tereyağ peynir meyvesalata bıçak çatal kaşık yemek tabakları peçete zeytinyağlık tuz karabiber hardallık vb.)
Özel ordövr masaları düzenlenmesi bu masalar kauçuk tekerlekli kendi üzerinde döne bilen ve sessizce salonda yürütülebilen ayrıca pasta veya her hangi deşer içinde kullanılır masalardır.
Servis arasında su ve maden suyu şişeleri için soğutma kovalarının hazırlanması
Buz içinden çıkarılan şişelerin kurulanıp servise geçirilmesi ve peçeteye sarılarak bardaklara aktarılması.
Bütün hazırlıklar yapıldıktan sonra kontrol edilmeli.
Servisin en küçük teferruatına kadar itina edilmesi amaç edilmelidir. Ayrıca güzel bir biçimde takdim edilişi davetlinin iştahını açma yenen yemeklerden zevk almasını ilgili ve ustalıkla temin etmelidir.