1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek (Kuru hali 1 çay bardağına tekabül ediyor )
1 su bardağı erişte
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
2yemek kaşığı un (Normal)
1,5 litre su (7-8 su bardağı)
Tuz
Üzerine yağ;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Yumuşayan erişteye haşlanmış yeşil mercimek eklenir ve bir taşım birlikte kaynatılır.
Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve un krema haline gelene kadar çırpılır.
Pişen Çorbanın suyundan 2-3 kepçe alıp yoğurtlu karışıma eklenir ve hızlıca karıştırılır. Ilındırdığınız bu yoğurtlu karşım çorbaya eklenir ve hızlıca karıştırılır, bir taşım birlikte daha kaynatın.
Tereyağı bir tavaya alıp eritin, naneyi ekleyin ve mis gibi kokana kadar kavurun yakmadan çorbanın üzerine dökün, en son tuzunu ekleyin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
1 su bardağı erişte
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
2yemek kaşığı un (Normal)
1,5 litre su (7-8 su bardağı)
Tuz
Üzerine yağ;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanışı
Yeşil mercimek suda haşlanıp suyu süzülür. Bir tencereye 1,5 litre kadar su kaynatılır ve erişte ekleyip, yumuşayana kadar pişirilir.Yumuşayan erişteye haşlanmış yeşil mercimek eklenir ve bir taşım birlikte kaynatılır.
Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve un krema haline gelene kadar çırpılır.
Pişen Çorbanın suyundan 2-3 kepçe alıp yoğurtlu karışıma eklenir ve hızlıca karıştırılır. Ilındırdığınız bu yoğurtlu karşım çorbaya eklenir ve hızlıca karıştırılır, bir taşım birlikte daha kaynatın.
Tereyağı bir tavaya alıp eritin, naneyi ekleyin ve mis gibi kokana kadar kavurun yakmadan çorbanın üzerine dökün, en son tuzunu ekleyin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun