Gül 34
Usta
Atom Mezesi Malzemeleri:
- 2,5 su bardağı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 5 adet kurutulmuş arnavut biberi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Atom Mezesi Hazırlanışı:
- Bir kasede ezilmiş sarımsak, tuz ve süzme yoğurdu güzelce karıştırın.
- Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritin.
- Kurutulmuş arnavut biberlerini doğrayın ve erittiğiniz sıvı yağ ve tereyağının içerisine aktarın.
- 3-4 dakika kadar yağın kızmasını bekledikten sonra ocaktan alın.
- Yoğurda servis tabağında kaşık yardımıyla şekil verin ve üzerine biberli yağ karışımını döküp sevdiklerinizle afiyetle tüketin.