Gül 34
Usta
Yufkalı Tel Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yufka
- 500 gr tel kadayıf
- 6 çorba kaşığı margarin
- 2 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı
Yufkalı Tel Kadayıf Nasıl Yapılır?
- Margarini yumuşaması için oda ısısında bekletin. Yufkanın birini düz zemine yayın. Bir kaşık kadar margarinle yufkanın her tarafını iyice yağlayın.
- Fırını 170 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisini yarım kaşık kadar margarinle yağlayın. Kalan margarini eritin. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine yayın.
- Antep fıstığının yarısını kadayıfın üzerine serpin. Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın. Diğer yufkayı da kalan malzeme ile hazırlayın. Toz şeker ve suyu tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın.
- Ruloları 2 cm kalınlığında dilimleyip dik olarak tepsiye dizin, eritilmiş margarini gezdirin. Fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca üzerine sıcak şurubu dökün. Antep fıstığı serpip servis yapın.