Yağ yakmak için ve yürüyüş süresinin etkilerini inceleyelim bu bölümde...
DOĞRU YAKLAŞIM:
Egzersiz (yürüyüş) süresi 24 dakikadan az olduğunda harcadığınız kalorinin yarısı yağ,
yarısı karbonhidrattır.
YANLIŞ YAKLAŞIM:
Çok fazla yağ yakacağım derken 60 dakikadan fazla egzersiz (yürüyüş) yapmak sağlığınızı da bozar.
ŞİMDİ BU YAKLAŞIMI DAHA DETAYLI İNCELEYELİM:
DOĞRU YAKLAŞIM:
Egzersiz (yürüyüş) süresi 24 dakikadan az olduğunda harcadığınız kalorinin yarısı yağ,
yarısı karbonhidrattır.
YANLIŞ YAKLAŞIM:
Çok fazla yağ yakacağım derken 60 dakikadan fazla egzersiz (yürüyüş) yapmak sağlığınızı da bozar.
ŞİMDİ BU YAKLAŞIMI DAHA DETAYLI İNCELEYELİM:
- Yoruldum deyip günde 1 saat yapacağınız yürüyüşü, 30’ar dakikadan 2 dilime bölerek sabah ve akşam yaptığınızda:
- Metabolizmanızın en üst düzeyde (%80) yağ yakmaya başladığı süre egzersizin 24. dakikasıdır.
- 6 dakika tam kapasite yağ yakıp ara vermeniz kilo denetimi programlarında size çok katkı sağlamaz.
- Çünkü aynı sistem öğleden sonra da başınıza gelecek.
- Toplam 60 dakikada 12 dakika tam kapasite yağ yakmış olacaksınız.
- Bunun yerine 60 dakikayı tempolu olarak bir seferde yürüdüğünüzde ise 36 dakika yağ yakabiliyorsunuz.
- Hiç egzersiz yapmamak nasıl sağlığımız için olumsuzluk teşkil ediyorsa, aşırı egzersiz ve yanlış egzersiz de yaşamınıza kalite ve sağlık katmaz.
- Yapılan bilimsel çalışmalarda günde 10.000 ile 12.500 adım atmak, ömrünüzün 9 yıl uzamasını sağlarken yağ yakılmasını da hızlandırır.
- Günde 12.500-20.000 adım hareketliliğin mükemmel olduğunu gösterir ama yorgunluk, iş performansında düşmeler görülebilir.