malzemeler
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı zerdeçal
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı gül suyu
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı zerdeçal
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı gül suyu
yapılışı
Öncelikle pirinçleri yıkayıp bir tencereye boşaltın. Üzerine su ve zerdeçalı ilave edin. Orta hararetli ateşte yumurta teli ile devamlı karıştırarak pirincin nişastasının çıkmasını sağlayın.
Bu arada yüzeyde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile alın. Şekeri ilave ederek 15 dakika daha pişirin. Pirinçler iyice pişip rengi sararınca ateşten alıp kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan tatlımızın üzerine 1 yemek kaşığı gül suyu ilave edin. Üzerine dilerseniz nar taneleri de ekleyerek servis yapabilirsiniz.
Bu arada yüzeyde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile alın. Şekeri ilave ederek 15 dakika daha pişirin. Pirinçler iyice pişip rengi sararınca ateşten alıp kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan tatlımızın üzerine 1 yemek kaşığı gül suyu ilave edin. Üzerine dilerseniz nar taneleri de ekleyerek servis yapabilirsiniz.