Zor Durumlar: Akne

cemree

=)=)
V.I.P
Akne seni yıllarca takip eder, bir dakika bile peşini bırakmaz ve dinlenmene müsaade etmez. Hiç bir zaman hayatından çıkıp gitmeyecekmiş gibi bir hisse kapılırsın. Evet Akne ve onun uzun ömürlülüğünden bahsediyoruz.

Sadece siz bu probleme sahip değilsiniz. Akne ile başa çıkmak için bizden mucizevî bir tavsiyede bulunmamızı isteyen birçok soru almış bulunmaktayız. Dermatoloğumuz sorularınıza yanıt veriyor!

Soru::confused:
Her genç kız gibi cildim ile ilgili bir problemim olduğunu düşünüyorum. Fakat benim durumumda problem daha büyük. Her tarafım akneler ile kaplandı! Yüzümü normal bir sabun ile yıkıyorum, sonra yüzüme özel bir krem sürüyorum ve akneleri saklamak için sıvı fondöten kullanıyorum. Fakat bütün bunlara rağmen yüzümde ve sırtımda birçok akne mevcut. Kaybolacaklarına her gün giderek artıyorlar. Ne yapmam gerekiyor?

Cevap::D
Akne tipik olarak ergenlik çağının başlaması ile ortaya çıkar yani çoğunlukla 12-14 yaşlarında ve hatta bazen daha erken mesela 10 yaşlarında bile görüldüğü olur. Bununla birlikte, gerçekte aknenin her yaşta ortaya çıkması mümkündür.

Akne ve sivilceleriniz iltihaplı tipte ise, yani daha çok çıban türünde ve/veya kırmızı kabarcık şeklinde ise ki bunlar genellikle acıda verirler, harici olarak antibiyotik içeren bir ürün kullanmak sureti ile tedaviye başlamak daha iyi olabilir, Bunlar reçete ile satılmaktadır ve düzgün bir şekilde kullanılmaları gerekir. Bir dermatolog sizin için uygun olan tedaviyi seçecektir. Tedavinin etkisini hemen görmeyeceksin, fakat ilk seferinde işler ters gittiğinde hemen umudunu kaybetmemelisin. Tedavinin ilk bir kaç günü veya daha da uzun bir süre için kızartı, kaşıntı, batma ve deride soyulma yaşayabilirsin. Tedavi ilerledikçe genelde bu belirtilerin şiddeti azalır. Eğer çok uzun süre devam ederler ise, uygulamayı kesmen gerekir.

Eğer hassas bir cildin varsa, kendi başına tedavi ürünleri almanı tavsiye etmem, çünkü çoğu akne tedavisi hassas ciltte kaşıntıya neden olduğu için bunların bir dermatolog tarafından seçilmesi gerekir.
Akne sonrası değişimler (koyuluk ve yara izleri) soyulma veya mikro düzeyde cilt yüzeyinin alınması ile çok iyi bir şekilde ortadan kaldırılabilir.

Geri