Matematik Aşkı ve İşlem Kavgaları
Bir gün, Toplama ile Çıkarma kavga ediyormuş. Toplama demiş ki:
"Ben olmasam, hiçbir şey artmazdı! Sen sürekli eksiltiyorsun, ne faydan var?"
Çıkarma da gocunmuş:
"Pfff! Senin yüzünden insanlar obez oluyor! Ben olmasam herkes borca batardı, kimse ölçüyü kaçırmazdı!"
Derken Çarpma ortaya atılmış:
"Hah! İkiniz de boş konuşuyorsunuz. Ben olmasam, ne para faizlenir, ne de sevgiler çoğalırdı! Siz sadece tek tek ilerlersiniz, ben katlarım!"
Bölme ise kenardan alaycı alaycı gülmüş:
"Hepiniz egolu manyaklarsınız! Ben olmasam, pasta paylaşılmazdı, adalet olmazdı! Ayrıca, Çarpma kardeş, sen de benden korkarsın! Bölündükçe küçülürsün!"
Tam bu sırada Üslü Sayılar içeri dalıp:
"Siz basit işlemlerin kavgasını yapın, ben gidip katlanarak büyüyeyim!" demiş.
Karekök sesini yükseltmiş:
"Hepiniz birbirinizin köküsünüz! Ben sizi düzeltmesem, kimse içindeki gizli güzelliği bulamaz!"
En son Eşittir işareti araya girip:
"Yeter! Ben olmasam, hiçbirinizin bir anlamı kalmazdı! Siz sadece işlem yaparsınız, ama sonucu ben veririm!"
Ve böylece matematik aşkı, kavgalarıyla, çekişmeleriyle, ama sonunda "Hepimiz bir bütünüz!" diyerek devam edip gitmiş.
SONUÇ: Matematik olmasaydı, aşk bile "tanımsız" kalırdı!

DENKLEMLER KARIŞIYOR, AŞK FORMÜLLERİ PATLIYOR!
Toplama, Çıkarma, Çarpma ve Bölme arasındaki kavga büyüyünce, Denklemler Mahallesi karışmış. X ve Y ortaya fırlamış:
X: "Bu ne gürültü be! Ben bilinmeyenim, sırlarım var, beni bulana aşk olsun!"
Y: "Sen bir de beni bulmayı dene! İki bilinmeyenli denklemlerde aşkın gerçek derinliğini görürsün!"
Kesirler araya girmiş:
"Aşk bütün değildir ki! Bazen yarım, bazen çeyrek, bazen de paylaşılamayan bir şeydir!"
Ondalık Sayılar burnunu bükmüş:
"Biz daha hassasız! Aşk 0,5 değildir, ya 1'dir ya da 0! Arada kalanlar virgüllü hayatlar yaşar!"
Yüzde sırıtmış:
"Aşkın %100'ü bendedir! %50 aşk olmaz, o flört olur!"
Faktöriyel patlamış:
"Aşk, benim gibi katlanarak büyür! 5! = 120 kat sevgi demektir!"
Logaritma iç çekmiş:
"Ama aşkın büyümesi logaritmikse, başlangıçta hızlı, sonra yavaşlar… Benden söylemesi!"
Trigonometri Çetesi (Sin, Cos, Tan) sahneye fırlamış:
Sin: "Aşk dalgalıdır! Bugün yukarıdaysan, yarın aşağıdasın!"
Cos: "Ama gerçek aşk, benim gibi sabit genliklidir!"
Tan: "Yok canım, aşk dik açılıdır! 90 derece yürek çarpıntısı!"
İntegral gözlerini devirmiş:
"Hepiniz anlık işlemlerle uğraşıyorsunuz. Aşk, benim gibi birikim ister! Altında kalan alan, yılların emeğidir!"
Türev kahkaha atmış:
"Anlık değişim olmadan aşk olur mu? Aşkın türevi, kalbin anlık hızıdır!"
BÜYÜK FİNAL: MATEMATİK & AŞK EVLENİYOR!
Sonunda Matematik ve Aşk evlenmeye karar vermiş. Düğün şekeri yerine "Eşittir" (=) işareti dağıtmışlar. Nikah şahitleri "Pi Sayısı" ve "Altın Oran" olmuş.Pi Sayısı: "Aşk da benim gibi sonsuzdur, ama asla tam anlaşılmaz!"
Altın Oran: "Güzellik ve aşk, 1,618'de gizlidir!"
Ve mutlu son…
"Aşk bir denklemdir, çözebilene…
Bazen karmaşık, bazen basit,
Ama her zaman "X = Sen + Ben" kadar güzel!"
Not: Bu yazı, hiçbir matematiksel kavramın kalbini kırmak amaçlı yazılmamıştır. Tüm denklemler ve işlemler, aşk dolu bir evrende birleşmiştir!

EKSTRA: "Matematikte en romantik sayı hangisidir?"
Cevap: "511" – Çünkü "Ben senden 5’iz 1’iz!"