- Admin (Adil): Sakin, otoriter ama bazen alaycı bir yönetici.
- Süper Mod (Süha): Admin'e nazaran daha sabırsız, kuralcı ve hafiften ukala bir moderatör.
- User (Umut): Kuralları pek umursamayan, muzip ve biraz dağınık bir kullanıcı.
Umut: Merhabalar sayın adminler ve modlar! Acaba bu akşamüstü saatlerinde neden bu kadar çok ping var? Yoksa sunucuyu tavuklar mı kemiriyor?
Süha: Umut, lütfen gereksiz mesajlar yazma. Ping sorununu teknik ekip inceliyor. Tavuklarla ilgili yorumlarını da lütfen kendine sakla. Ve bu arada, "sayın adminler ve modlar" yazımına dikkat et. Cümle düşüklüğü var.
Umut: Aaa, Süha moderatörümüz de buradaymış! Cümle düşüklüğünden daha büyük düşüşler yaşadım ben hayatımda... Mesela sınav notlarım gibi. Ama teknik ekip tavukları uzaklaştırdı mı bari? Belki tavuklar da oyun oynamak istemiştir, bilemeyiz ki!
Adil: Umut, sunucumuzda tavuk bulunmuyor. En azından henüz. Ping sorununu gidermeye çalışıyoruz. Süha, sakin ol lütfen, Umut'a biraz daha müsamaha gösterelim. Sonuçta o bir... kullanıcı.
Süha: Adil, lütfen müsamaha göstermeyelim. Bu tip kullanıcılar yüzünden sunucunun düzeni bozuluyor. Tavuklar ne alaka? Bir de sınav notları... Sanki burada terapi merkeziyiz. Belki Umut, kuralları okumayı ve sonra mesaj yazmayı düşünebilir.
Umut: Süha, kuralları okumak mı? Onları yastık yapıp uyumayı daha çok seviyorum. Belki tavuklar da kuralları okumaktan sıkılmıştır, ondan sunucuyu kemiriyorlardır... Kim bilir? Ama admin, müsamaha dediğin şey, insanı şımartır. Bence Süha'ya bir miktar müsamaha gerekiyor. Biraz daha sevgi, biraz daha şefkat... Belki o da ping gibi sorunları daha sakin karşılar.
Adil: Umut, sen gerçekten çok... özelsin. Süha, belki de haklısın. Umut'un kuralları okuması iyi olabilir. Ama belki de ilk önce bu konuyu kapatıp ping sorununa odaklanmalıyız. Ve Süha, sevgi ve şefkat olayına gelirsek... Bence o konuyu daha sonra düşünelim. Şimdilik sunucu sağlığı daha önemli.
Süha: Adil, sen de mi Umut'un tarafındasın? Ben kuralların gereğini yapıyorum. Sunucunun düzenini sağlamaya çalışıyorum. Bu tür mesajlar yüzünden forum çöplüğe dönüyor. Ve Umut, sevgiye ve şefkate mi ihtiyacım var? Ben sunucunun güvenliğine ve düzenine ihtiyacım var! Belki Umut, forum kurallarını 10 kez yazsa iyi olabilir.
Umut: Süha, 10 kez mi? O kadar yazmaya elim üşenir. Belki admin benim yerime yazar? Sonuçta o daha üstün bir varlık. Adil, sen de bir şefkatli tavuk mesajı yazabilirsin Süha için. Belki o da yumuşar. Ayrıca, forum çöplüğe dönüşüyorsa, o zaman çöpleri de ben temizlerim. Çöp temizliği de bir nevi eğlence.
Adil: Umut, temizlik görevini sana veremem. Zaten sunucu şu an biraz yoğun. Süha, sakin ol. Umut'un bu kadar aktif olmasına sevinmeliyiz. Belki de sunucuyu canlandırıyordur. Ama lütfen kuralları okumayı ihmal etme Umut. Şefkatli tavuk mesajı fikrini değerlendireceğim. Belki bir emojiyi emojilerin kralı yapabiliriz.
Süha: Adil, siz ikiniz de beni delirtiyorsunuz. Bu mesajlaşma trafiği de sunucuyu yavaşlatacak. Umut, sen kuralları okuyana kadar forumdan banlanmalısın. Hem ping sorununu çözmeye de zamanımız olur. Ve Adil, emojiler de kural dışı davranışlara yol açabilir. Lütfen bu konuda dikkatli olalım.
Umut: Banlanmak mı? O da ne demek? Forumdan uzak kalmak, susuz kalmak gibi. Tam da tavuk emojisiyle şenlenmiştik. Ama madem öyle, gideyim de kuralları okuyup geleyim. Belki o zaman Süha da sakinleşir. Ama emin olun, tavuklar geri dönecek! Ve Adil, unutma, şefkatli tavuk emojisi seni bekliyor.
Adil: Umut, ban şakasıydı. Lütfen kuralları okumayı unutma ve geri gel. Süha, tamam sakinleş. Biz bu işin üstesinden geleceğiz. Ve evet, belki de şefkatli tavuk emojisini eklemek biraz riskli olabilir. Ama neyse, hepimiz kuralları gözden geçirelim. Ping sorunu, kurallar ve tavuklar... Hepsi bir arada.