KAYISILI ÇUBUK
Süslemek için:
Tereyağını küçük parçalara bölün. Una tozşeker, tuz, kabartma tozu, hindistancevizi, tereyağı ve cevizi ilave edip yoğurun.
Hazırladığınız karışımın yarısını yağlanmış düz bir fırın kalıbına yayın. Üzerine kayısıları yerleştirin. Kalan karışımla kayısıların üzerini kaplayın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuyunca ceviz içi, krem şanti ve ahududu ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
- 4 su bardağı un
- 3 su bardağı tozşeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 250 gr tereyağı
- 5 çorba kaşığı hindistancevizi
- 200 gr çekilmiş ceviz
- 1 kavanoz kayısı kompostosu
Süslemek için:
- Ceviz içi
- Krem şanti
- Ahududu
Tereyağını küçük parçalara bölün. Una tozşeker, tuz, kabartma tozu, hindistancevizi, tereyağı ve cevizi ilave edip yoğurun.
Hazırladığınız karışımın yarısını yağlanmış düz bir fırın kalıbına yayın. Üzerine kayısıları yerleştirin. Kalan karışımla kayısıların üzerini kaplayın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuyunca ceviz içi, krem şanti ve ahududu ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.