Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı

KAYISILI ÇUBUK

  • 4 su bardağı un
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 250 gr tereyağı
  • 5 çorba kaşığı hindistancevizi
  • 200 gr çekilmiş ceviz
  • 1 kavanoz kayısı kompostosu

Süslemek için:
  • Ceviz içi
  • Krem şanti
  • Ahududu

Tereyağını küçük parçalara bölün. Una tozşeker, tuz, kabartma tozu, hindistancevizi, tereyağı ve cevizi ilave edip yoğurun.
Hazırladığınız karışımın yarısını yağlanmış düz bir fırın kalıbına yayın. Üzerine kayısıları yerleştirin. Kalan karışımla kayısıların üzerini kaplayın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuyunca ceviz içi, krem şanti ve ahududu ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
 
Amerikan et suyu

Susuz hazırlanır. Sıkı kapanacak tertibatı bulunan bir tencerede muntazam istiflerle bir kat kuşbaşı doğranmış et ve bir kat sebze konur, altı yedi saat hafif ateşe konulur. Bundan sonra, sıkmak suretiyle usaresi (suyu) alınır.
 
Amerikan Şeytan Pastası

Malzemeler
2 ¼ su bardağı Söke® un
Yarım paket Teremyağ ya da Teremyağ (125 gr. / 2,5 kahve fincanı)
2 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 su bardağı kakao
2 su bardağından bir parmak kadar eksik yoğurt (250 gr.)
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı su

Hazırlanışı
1.Fırını 170ºC'ye ısıtın.
2.Şeker ve yumurtayı mikserde beyazlaşana dek çırpın, yağ ekleyip biraz daha karıştırın.
3.Diğer malzemeleri sırasıyla, yoğurt, Söke® un, kabartma tozu, kakao ve suyu ilave edin, iyice karıştırın ve yağlanmış kalıba dökün. Orta dereceli fırında (170ºC'de) 50 dakika kadar (üzerine hafifçe bastırıldığında, sünger gibi eski haline dönene dek) pişirin.
 
Biber Soslu Börek

1 çay bardağı pirinç
2 adet yufka
2 adet tavuk göğsü
1 demet maydanoz
1 su bardağı galeta unu
1 fincan kuru nane
2 bardak soya yağı
kırmızıbiber
karabiber
tuz

Tavuk göğsünü haşlayın ve etlerini didin. Pirinci de haşlayın. Tavuk eti, kuru nane, pirinç, ince kıyılmış maydanoz, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu iyice karıştırın. Yufkaları sigara böreği şeklinde kesin ve hazırladığınız harcı bunlara doldurup sigara böreği şeklinde sarın. Kızgın soya yağında galeta ununa batırarak kızartın. Üzerine yağda yaktığınız kırmızıbiberi dökün, servis yapın.
 
Banana Split

1 kişilik
1 adet muz
1 top vanilyalı dondurma
1 top çikolatalı dondurma
1 top çilekli dondurma
1 çorba kaşığı nar şurubu
2 çorba kaşığı krem şanti
1 tatlı kaşığı toz fıstık
2 adet kiraz şekerlemesi
2 adet sade krep (veya rulo bisküvi)

Muzu ortadan ayırarak bir servis tabağına yerleştirin. Muzun üzerine vanilyalı, çilekli dondurmayı ve çikolatalı dondurmayı koyun. Üzerine krem şanti sıkın. Toz fıstık ve nar şurubu gezdirin. Kiraz şekerlemesi ile süsleyin. Sade krepleri dondurmanın üzerine saplayarak servis yapın.
 
Teriyaki Steak

(Teriyaki Soslu Bonfile)

4 kişilik
Yarım kg bonfile
300 gram mantar Tuz
Karabiber
2 adet kabak
2 adet havuç
Teriyaki sos

Bonfileleri kömür ızgarasında pişirin. Mantarları da kızgın yağda kızartın. Kabak ve havucu kibrit çöpü inceliğinde kesin. Ve hepsini besin değeri gitmeyecek şekilde çok az haşlayın. Hepsini servis tabağına aldıktan sonra teriyaki sos ile servis yapabilirsiniz.
 
Patato Skins

(Kumpir)

5 kişilik
5 adet küçük patates
5 çorba kaşığı kaşar rendesi
tuz
karabiber
Yarım demet maydanoz

Patatesleri yıkadıktan sonra kurulayın ve soymadan yağda kızartın. Daha sonra içlerini bir kaşık yardımıyla oyun. İçine kaşar rendesini, tuzu ve karabiberi harmanlayarak koyun. Ve fırına sürün. Patateslerin içi yumuşayana ve kaşarlar eriyene dek bekleyin ve son olarak maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
 
Buffalo Wings

(Soslu tavuk kanadı)

4 kişilik
Yarım kg tavuk kanadı
Garnitür olarak:
1 adet havuç
1 adet kabak
Rokfor sosu
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

Tavuk kanatlarını, tuz, karabiber, kırmızı pul biber gibi baharatlarla harmanlayarak 1 saat bekletin. Kömür ızgarasında kızartın. Havuç ve kabağı kibrit çöpü inceliğinde keserek haşlayın. Rokfor sos ile servis yapabilirsiniz.
 
Smoked Spare Rubs

(füme kaburga)

4 kişilik
Yarım kg füme dana kaburgası
3 adet patates
Barbekü sos
Tuz

Sığır kaburgalarını kayısılı barbekü sos ile terbiye edin. Patatesleri kızgın yağda kızartın. Hepsini tabağa alarak servis yapın.
 
Somon ve Alabalık

1 kişilik
2 dilim somon füme
1 dilim alabalık füme

Sos için:
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 su bardağı zeytinyağı

Somon füme ve alabalık fümeyi yağsız tavada arkalı önlü pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın.
Sos için yumurta sarısını, limon suyunu ve dereotunu zeytinyağına karıştırın. 1 gün beklettikten sonra bu sosu servis tabağının içinde bulunan somon füme ve alabalık fümenin üstüne dökün.
 
Geri
Top