Bayan Avatar Arşivi..!!

• Konuyu açan Konuyu açan ZeyNoO
  • Açılış tarihi Açılış tarihi
1. Dünyadaki işlerin %66’sı kadınlar tarafından görülüyor.
2. Buna karşın kadınlar dünyadaki toplam gelirin ancak %10’una sahipler.
3. Dünya’daki mal varlığının ise % 1’ine sahipler.
4. Başka bir değişle dünyadaki işlerin % 34’ü erkekler tarafından görülüyor ama erkekler dünyadaki toplam gelirin % 90’ına ve toplam mal varlığının % 99’una sahipler.​

Kadının bir ana, bir bacı, bir doktor, bir öğretmen yani kısacası kadının bir insan olduğunu kabullenemeyen küçük beyinlere, kadının karnından sıpayı, sırtından sopayı eksik etmeyeceksin diyen sefil varlıklara, kadına el kaldırmayı marifet bilen acizlere dur diyelim. Kadın toplumda belli bir yeri olan ve insanca yaşamayı hakeden bir varlıktır. Bunun için mücadele etmek en doğal hakkımızdır.

Mavinin can olduğuna katılıyorum. Bilmem kaç milyon kez.
Bende mavi olsun isterdim saçlarımın :) ama kendi rengi güzel.
O cesaretin en kısa zamanda gelmesi dileğiyle Düş...

Doğal rengini kullanmıyorum ki zaten.
Maviydi bir ara ama sonrasında kullanamadığım için değiştirdim.
Mavi tutkum almış başını gidiyor, güzel dileklerin için teşekkürler canım :)

Gönül isterdiki...

Gönül isterdiki...tarlada çalışan kadın bir günlüğüne dahi olsa çalışmasın

Gönül isterdiki...sinemaya gitti diye bir kadın kardeşi tarafından öldürülmesin...

Gönül isterdiki....kocası ölünce sorgusuz sualsiz,kocasının kardeşiyle evlendirilmesin....

Gönül isterdiki....ensest kurbanı olmasın....

Gönül isterdikien yakınları tarafından eşya gibi pazarlanmasın...

Gönül isterdiki....aile içi eğitime öncelikli kız çocuklarından başlansın....

Gönül isterdiki....8 mart çiçekleri..sadece dr.kadın.. mühendis kadın.. öğretmen kadına gitmesin....

Gönül isterdiki bankacı,öğretmen,avukat kadınlar şiddete uğradığında sessiz kalmasın...

Gönül isterdiki....70 kiloluk kadın, 40 kiloluk çırpı kadar kocasından dayak yemeyi kendine hak görmesin....

Gönül isterdiki....kendimiz çalıp, kendimiz söyleyip, kendimiz dinlemek zorunda kalmayalım...​

Türkiye'de kadın olmak...
Türkiye de kadın olmak ne kadar endişelendiriyor şöyle bakınca duruma.

Türkiye de kadın olursanız yıllardan beri süregelen birçok sıkıntıyı defalarca yaşarsınız ister Avrupa ister Amerika, isterseniz de Avrasya birliğine giriniz.​

Geri