Bir İşlem ... ÇTL Ödüllü

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bir kelime bir işlem oyunu vardı televizyonlarda sanırım herkes seyretmiştir. Bu oyunda işlem sorusu soruyoruz.

Verilen rakamlarla hedef sayıya ulaşmaya çalışıyoruz. En yakın sayıya ulaştıktan sonra artık diğer soru sorulabilir.

Ödüller;
  • Tam sonuç : 1.000 ÇTL
  • 1 Yaklaşık : 750 ÇTL
  • 2 Yaklaşık : 500 ÇTL
Diğer sonuçlara ÇTL yok.

Not: Verilen rakamlar çözümlerde bir kez kullanılabiliyor.

Soru Standartları:

* Toplamda 6 rakam veriliyor. Bunlardan 5 tanesi tek basamaklı (10 istisnadır ve verilebilir), bir tanesi 2 basamaklı sayı. (100 istisnadır ve verilebilir)

* Verilecek rakamlar şunlardan ibaret olabilir. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 / 25-50-75-100

İlk soru:

Sayılar : 3 - 4 - 5 - 20 - 80 => 472 (Verilen sayılarla 472 sayısına ulaşmaya çalışıyoruz)

Ben son durumu kaçırdım. Sanırım son sorunun cevabı yok. Sayfayı ve ödenmesi gereken ÇTL yi lütfen hatırlatır mısınız ? :D

Bu arada yeni soru sorulmamış ben hemen bitane atmasyon sayılardan soruyorum :) Ödüller aynen geçerlidir :)

5 - 6 - 7 - 50 - 75 => 605

1 yaklaşık sonuca ulaşmışsın e-PaCk eğer tam sonuç gelmezse ödül senindir :)

Bu arada kayıp günler nedeniyle sanırım sana ÇTL borçluyuz. Hepsaplayıp bildirirsen döeme yapılacak :)

yok saol çtl işe yaramıyormuş çok param olunca anladım yoksa çoktan çirkeflik yapardım ben. bir de bu oyunda 1,2,3,4,5,6,7,8,9 dan 5 tane 25,50,75,100 den 1 tane verilse belli bir standart olsa iyi olur yoksa ben sonuca ulaşmak için onluk tabanı falan aşıcam yakında limite türeve doğru yol alcak benim hesaplamalar.

Kelebek tam sonuca ulaştığına göre 2.500 ÇTL hesabına gidiyor :) Ayrıca bu oyunu bir standarda bağlayabiliriz. Ben oyunun tv de olduğu gibi tam kuralını unuttum doğrusu.

Yeni sormak konusunda neden istek yok arkadaşlar. Sorun siz de...

Sorunca cevaplayamıyoruz da o yüzden :) Şahsen ben o yüzden sormuyorum çünkü cevaplama kısmı daha heyecanlı :)

Standart konusuna gelince, 5 adet tek basamaklı sayı ve bir adet iki basamaklı sayı verilerek daha yüksek bir sayıya ulaşmaya çalışışlıyor sanırım. İki tane iki basamaklı sayı verilmiyor

Araştırdım konuyu ve artık bir standarda bağlıyoruz.

* Toplamda 6 rakam veriliyor. Bunlardan 5 tanesi tek basamaklı (10 istisnadır ve verilebilir), bir tanesi 2 basamaklı sayı. (100 istisnadır ve verilebilir)

* Verilecek rakamlar şunlardan ibaret olabilir. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 / 25-50-75-100

Buna göre yeni soru geliyor.

3 - 6 - 7 - 8 - 10 - 75 => 486

Geri