Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 kahve fincanı nişasta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Bir tutam tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Bolonez sos için:
300 gram kıyma
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan
4-5 dal maydanoz
3 adet orta boy domates
2 diş dövülmüş sarmısak
Tuz, karabiber
Yapılışı
Hamur için yoğurt, yumurta, nişasta, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hamuru mantı hamuru kalınlığında açın ve 3x3 cm büyüklüğünde kareler halinde kesin. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın ve kağıt havlu üzerinde
fazla yağını alın. Bolonez sos için kıymayı tereyağı ile birlikte soteleyin. Rendelenmiş soğan ve kıyılmış maydanoz ilave edip, sotelemeye devam edin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates ile sarmısak katıp, domates suyunu salıp, çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Hamurları
servis tabağına alın ve üzerine sosu gezdirin. Dilerseniz yoğurtla birlikte servis yapın.
Alıntıdır.