Buğday Suyu Çimi Nedir?Faydaları Nelerdir?Orta Asya Türkleri'nin tedavi için içtiği buğday çimi suyunun ihtiva ettiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde kanseri önlediği bildirildi.
Doğadaki 102 mineralden 90′ını ihtiva eden buğday çimi suyu, başta kanser olmak üzere birçok hastalığı önlediği için şifa deposu özelliği taşıyor. Uzmanlar, 30 cc'lik 1 bardaktaki buğday çimi suyunun 3,5 kiloluk sebzedeki vitamin ile 8 kilo ıspanakta bulunan demire eşdeğer olduğunu bildirdi. Ahmet Maranki Show haber'de Buğday Çimi suyunun hazırlanışı hakkında açıklamalarda bulundu.
Birkaç avuç buğday bir kaba oda sıcaklığında (15-20) derece üzeri suyla örtülecek şekilde bırakılır. 24 saat sonra su boşaltılır. 1 gün bu şekilde bekletilir ve daha sonra her gün sadece nemlendirecek miktarda su serpiştirilir. 1-2 gün içinde filizlenme başlayacaktır. Bundan sonra uzun süre dayanması ve çabuk bozulmaması için buzdolabına konulur. Buğday filizi çok kuvvetli bir gıda olduğu için günde 2-3 çorba kaşığından fazla alınmaz. Çorba, salata ve yemeklerde çok güzel garnitür olur. Faydalarına gelince, bu suyun değeri bir kasa portakalda bulunan C vitaminine eşdeğer. Özellikle sigara içenlere oldukça yararlı. Diyet yapanlarda yağ yakımını hızlandırmak için buğday çimi suyunu deneyebilirler..
Doğadaki 102 mineralden 90′ını ihtiva eden buğday çimi suyu, başta kanser olmak üzere birçok hastalığı önlediği için şifa deposu özelliği taşıyor. Uzmanlar, 30 cc'lik 1 bardaktaki buğday çimi suyunun 3,5 kiloluk sebzedeki vitamin ile 8 kilo ıspanakta bulunan demire eşdeğer olduğunu bildirdi. Ahmet Maranki Show haber'de Buğday Çimi suyunun hazırlanışı hakkında açıklamalarda bulundu.
Birkaç avuç buğday bir kaba oda sıcaklığında (15-20) derece üzeri suyla örtülecek şekilde bırakılır. 24 saat sonra su boşaltılır. 1 gün bu şekilde bekletilir ve daha sonra her gün sadece nemlendirecek miktarda su serpiştirilir. 1-2 gün içinde filizlenme başlayacaktır. Bundan sonra uzun süre dayanması ve çabuk bozulmaması için buzdolabına konulur. Buğday filizi çok kuvvetli bir gıda olduğu için günde 2-3 çorba kaşığından fazla alınmaz. Çorba, salata ve yemeklerde çok güzel garnitür olur. Faydalarına gelince, bu suyun değeri bir kasa portakalda bulunan C vitaminine eşdeğer. Özellikle sigara içenlere oldukça yararlı. Diyet yapanlarda yağ yakımını hızlandırmak için buğday çimi suyunu deneyebilirler..