Buğday unu ve ekmeklik un nedir?

  • Konuyu açan Konuyu açan Suskun
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

Suskun

V.I.P
V.I.P
Buğday unu: Yabancı maddelerden temizlenmiş ve tavlanmış buğdayların tekniğine uygun olarak öğütülmesiyle elde edilen üründür. Buğday unları ekmeklik,özel amaçlı olmak üzere iki gruba ayrılır.

Ekmeklik un: Teknolojik özellikleri ekmek yapımına uygun buğdayların öğütülmesiyle elde edilen buğday unudur.

Ürün Özellikleri:

a) Buğday unu yabancı tat, koku, canlı veya cansız böcek ve/veya parçalarını içermemelidir.
b) Buğday unlarının nem oranı maksimum %14,5 olmalıdır.
c) Ekmeklik buğday unları Tip 550, Tip 650, Tip 850 olarak adlandırılır. Tip 550, Tip 650, Tip 850 nin %kül miktarları ise sırasıyla kuru maddede en çok 0.55, 0.65, 0.85 olmalıdır.
d) Kuru maddede protein miktarı ekmeklik unlarda minimum %10.5
e) Buğday Unlarında asitlik sülfirik asit cinsinden kuru maddede maksimum %0.07 olmalıdır.
f) Buğday unlarının en az %98 i 212 mikronluk 70 nolu elekten geçmelidir.
 
Geri
Top