• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Bunlar inanılmaz

Peter Callesen'in A4 Kağıt Kesimleri

Peter Callesen'in çalışmaları iki ve üç boyutun arasındaki ilişkinin keşfine dayalıdır. O, düz bir kağıdın 3D formuna dönüşmesini sihirli bir süreç olarak değerlendirmektedir, yada biri bunu apaçık sihir olarak adlandırabilir, çünkü süreç açıktır ve figürler kaçışı olmadan hala merkezlerinde yer almaktadır. Ayrıca bu anlamda, pek çok kağıt kesiminin de trajik bir yönü vardır. Bazı küçük kağıt kesimleri peri masalları ve romantizm evrenine dayanır, örneğin Hans Christian Andersen'ın Kurşun Asker isimli masalındaki, bir kalede yaşayan kağıttan balerine aşık olan kurşun askerin ilham verdiği gibi. Diğer kağıt kesimler de büyük, güçlü doğa tarafından tehdit edilen ve içerisinde kaybolmuş küçük birer dramalardır. Bunların dışındakiler ise imkansızlık, illüzyon ve yansımalar ile ilgili olarak içe dönüklerdir, ya da kağıdın önü ve arkasının buluşmasına izin vermektedirler.

Peter Callesen'in A4 Kağıt Kesimleri

Peter Callesen A4 kağıdı günümüzde kullanılan en yaygın ve tüketilmiş bilgi taşıma aracı ve bu anlamda üzerine çok mana yüklenilmiş olduğu için, onunla çalışmayı çok ilginç bulmaktadır. Bu da A4 sayfanın asıl gerekliliğini nadiren anladığımızı göstermektedir. Bütün bilgiyi ortadan kaldırıp, boş 80 gr A4 kağıdı sıfırdan kendi tasarımları için baz alırsak; tamamiyle bizimle ilgili olan, aynı zamanda doğal ve yüksüz olduğu için çeşitli anlamlar yükleyebileceği bir malzeme bulduğunu düşünmüştür. Kağıttan heykellere kırılganlık veren ince beyaz kağıt, aynı zamanda işlerin trajik ve romantik temalarının da altını çizmektedir.

Peter Callesen'in A4 Kağıt Kesimleri
 

Okyanusun Üzerindeki Kale

Tokyo’da yaşayan yetenekli sanak öğrencisi Wataru Itou, İspanya Barcelona’daki Sagrada Familia tapınağını model olarak alan ve adını “Umi no Ue no Oshiro” (Okyanusun Üzerindeki Kale) koyan kağıttan şehri, tam dört yılda bitirdi.

Okyanusun Üzerindeki Kale

25 yaşındaki Japon origami (kağıt katlama sanatı) sanatçısı Wataru Itou, şu anda Tokyo Sanat Üniversitesi’nde ikinci sınıf öğrencisi ve eserinin sergisi bittikten sonra, yakmayı düşündüğünü söylüyor.

Okyanusun Üzerindeki Kale

Ito, dört yıl boyunca, sadece yapıştırıcı ve bıçak kullanarak, kağıtlardan tam bir şehir manzarası yarattı. Merkez kulesi bir katedral olan, okul, eğlence parkı, fabrika ve hava alanıyla çevrili, bunun yanında hareketli bir tren ve aydınlatmalarıyla tamamlanmış bu eşsiz yapıt şimdi Tokyo’daki bir yapay ada olan Umihotaru’da sergileniyor.

Okyanusun Üzerindeki Kale

Ancak Wataru Ito, sergi bittikten sonra eserini yakacağını söylüyor. “Projelerim üzerinde çalışırken kendimi tamamen onlara adarım ancak tamamlayınca ilgim kaybolur. Eğer bu şehri yakarken videoya alırsam, daha sonra küllerden tekrar var oluşunu tersinden izleyerek görebilirim.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Origamiyle ilgilenen ve özellikle sergide eseri canlı görenler ise, böyle bir başarının bir müzeye kaldırılması gerektiğini düşünüyor.

Dünyadan Örnekler

Bu çok güzel kağıt kesme işleri, Julene Harrison tarafından yapılmıştır

Kağıt kesme işleri
 
Origami sanatına çok büyük bir merakın var ancak ne yapayımki yeteneğim yok 2. resimlerde Star Wars origamilerinde dolarla yapılması gerçekçiliğini artırmış
 
Origami sanatına çok büyük bir merakın var ancak ne yapayımki yeteneğim yok 2. resimlerde Star Wars origamilerinde dolarla yapılması gerçekçiliğini artırmış

eger merakın varsa sakın peşini bırakma derim. benim çizime olan merakım evde gördüğüm eşyaları çizmeye başlayarak gelişti ve bugun iç mimar olmak istiyorum inş. olurumda istediğin şeyin peşini bırakma ... Çalış çaba sarf et
 
Geri
Top