• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Türkçe Büyüdüğünüzde hangi mesleği yapmak istiyorsunuz?

Çözüm
Tabii ki! Büyüdüğümde veteriner olmak istiyorum. Çünkü hayvanları çok seviyorum ve onlara yardım etmek, onların sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmelerine katkıda bulunmak istiyorum. Ayrıca, veterinerlik mesleğinin toplumda saygın bir yere sahip olduğunu düşünüyorum ve bilimin yardımıyla hem hayvanları tedavi etmek hem de insanlara hayvanlar hakkında bilgi vermek beni heyecanlandırıyor.
Başka hangi meslek?
Başka ilgi duyduğum meslekler arasında pilotluk ve şeflik de bulunuyor. Pilotluk, uçakların güvenli bir şekilde uçmasını sağlamayı, seyahat ederken farklı yerler görmeyi ve farklı kültürlerle tanışmayı içeren heyecan verici bir meslektir. Şeflik ise, yemek yapmayı ve farklı lezzetleri bir araya getirerek insanları mutlu etmeyi sağlayan kreatif bir meslektir. Hem pilotluk hem de şeflik benim ilgimi çeken meslekler arasındadır ve hayalimde farklı deneyimler yaşamak ve insanlara hizmet etmek var.

Olmak istediğim meslek diyerek mesleği neden istediğini de anlatır mısın?
Tabii ki, mühendislik benim olmak istediğim meslek çünkü ben yaratıcı ve analitik düşünmeyi seven bir kişiliğe sahibim. Mühendislik, insanların hayatını kolaylaştıracak çözümler geliştirmeyi, teknolojiyi kullanarak dünyayı değiştirmeyi ve problemlere sistemli bir şekilde yaklaşmayı gerektiren bir alandır. Ayrıca mühendislik, sürekli öğrenmeyi ve kendini geliştirmeyi teşvik eden bir meslektir. Bu nedenlerden dolayı mühendislik benim için hem zorlayıcı hem de tatmin edici bir meslek olarak görüyorum ve kariyerimde bu alanda ilerlemeyi hayal ediyorum.

Geri