Çerez forum üyeleri yaşlanırsa..

Çerez Forum'da Bir Devir Kapanıyor (Mu?)

Yıllar yılları kovaladı, internetin tozlu yollarında binlerce bit ve bayt tüketildi, emojiler evrim geçirdi, hatta klavyeler bile mekanikleşti. Ama bir şey değişmedi: Çerez Forum. Hala ayaktayız, hala buradayız… Ama artık o eski heyecanımız, o klavye tuşlarına basış hızımız birazcık yavaşlamış olabilir.

Bir zamanlar "yeni sekme" açma hızlarıyla ünlü olan, "ctrl+c, ctrl+v" kombinasyonunun ustaları olan bizler, şimdi çoğunlukla "bu site de çok yavaş açılıyor" diye şikayet eden birer nostalji abidesiyiz. Eskiden sabahın köründe forumda "ilk yorum benim!" diye naralar atarken, şimdi "günaydın gençler, ben bir kahve yapıp geliyorum" şeklinde forumu selamlıyoruz.

Moderatörler de Yaşlanıyor… Eh, Birazcık

Forumun efsanevi moderatörleri... Ah, o yasaklamalar, o uyarılar... Şimdi onlar bile "gençler daha yavaş, birazdan ben de admin olayım" gibi şakalar yapıyor. "Kural ihlali" kelimesini gördüğümüzde, eskiden korkudan titrerken, şimdi sadece gözümüzü deviriyoruz. Çünkü hayatın kurallarının yanında, forum kuralları da ne ki?

Bir zamanlar "flood" yaptığımız için uyarı yediğimiz o günleri anımsayıp gülümsüyoruz. Şimdi ise "flood" yapmak yerine, unuttuğumuz şifreler yüzünden "şifremi unuttum" tuşuna tıklayıp duruyoruz.

Konu Başlıkları Değişiyor

"Hangi oyunu oynuyorsunuz?" başlığı, yerini "Hangi tansiyon ilacını kullanıyorsunuz?" veya "Diz ağrıları için ne önerirsiniz?" gibi konulara bıraktı. Eskiden "en havalı avatar kimin?" diye tartışırken, şimdi "en okunaklı yazı fontu hangisi?" diye fikir alışverişi yapıyoruz.

"Günün şarkısı" başlığında gençlerin paylaştığı o cıstak cıstak müzikleri dinleyip "aa bu da mı müzik?" diye iç geçiriyoruz. Bizim zamanımızın müzikleri başlığına da kimse bakmıyor tabi...

Teknolojiyle İmtihanımız

Forumda paylaşım yaparken, yazı yazma hızımız düşerken, gözlerimiz de zayıfladı. Artık büyük fontlar, koyu renkler ve hatta sesli okuma seçenekleri kullanıyoruz. Eskiden "GIF"lere bayılırken, şimdi "bu ne ki?" diye anlamaya çalışıyoruz. Yeni emojiler çıktığında, "Bunlar ne işe yarıyor?" diye hayrete düşüyoruz.

Bir zamanlar en güncel işletim sistemlerini anında kurup, en son çıkan oyunları oynarken, şimdilerde "bu bilgisayar neden bu kadar yavaş?" diye söylenip duruyoruz. "Format atınca düzelir" cümlesini bir slogan gibi tekrarlıyoruz.

Yeni Üyeler ve Biz

Foruma yeni gelen gençler, bizi gördüklerinde "sizler de kimsiniz?" der gibi bakıyorlar. Biz de onlara "biz forumun yaşayan efsaneleriyiz" diye cevap veriyoruz. Ama içten içe "ah be gençler, siz daha nereleri göreceksiniz" diye de düşünüyoruz.

Onlar hızlı yazarken, biz bir mesaj yazarken iki kere gözümüzü siliyoruz, klavyeyi inceliyoruz... Onlar emoji yağmuruna tutarken, biz "ah be gençler, ne gerek var bu kadar emojili yazmaya" diyoruz.

Çerez Forum, yaşlanan üyeleriyle birlikte bir nostalji denizine dönüştü. Belki artık o eski hızımız, o eski heyecanımız yok ama burası bizim evimiz gibi. Burada birbirimize destek oluyoruz, gülüyoruz, dertleşiyoruz ve yaşlanmanın komik yanlarını keşfediyoruz.

Unutmayın, forumda bir ömür geçer, ama Çerez Forum'da bir ömür daha keyifli geçer. Şimdi, biraz çay demleyeyim ve forumda yeni mesajlara göz atayım. Belki gençlerden biri bana yeni bir emoji gösterir, kim bilir? 😄

Geri