DANİMARKA SALATASI
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Pirinci çok diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün. daha sonra da buna doğranmış kereviz saplarını ve haşlanmış bezelyeyi katın. Maydanozu ince ince kıyıp üstüne serpiştirin. Diğer yanda rendelenmiş soğanı, sirke, tuz, yağ, biber, tarçın ile karıştırarak sos hazırlayın ve salatanın üzerine döküp servis yapın.
MALZEMELER
- 300 gr pirinç
- 200 gr bezelye
- 1 küçük soğan
- 1 diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 6 sap kereviz
- maydanoz
- sirke
- sıvı yağ
- un
- tarçın
HAZIRLANIŞI
Pirinci çok diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün. daha sonra da buna doğranmış kereviz saplarını ve haşlanmış bezelyeyi katın. Maydanozu ince ince kıyıp üstüne serpiştirin. Diğer yanda rendelenmiş soğanı, sirke, tuz, yağ, biber, tarçın ile karıştırarak sos hazırlayın ve salatanın üzerine döküp servis yapın.