karadeniz usulu koleti tarfi
gerekli malzeme :
un
su
hamur mayası
süt
formalı soba
soba şarttır fırında falan olmaz bilginize tabii resimdeki gibi paslı olması şart değil
ilk önce hamuru ekmek hamuru gibi akşam yatarken yoğuruyoruz .
bir miktar una su ve ekmek mayası katılır hamur haline getirilir daha leziz olması için suya ilaveten süt eklenebilir.
sabahleyin hamuru parçalara ayırıp istediğiniz koleti büyüklüğüne göre açıyoruz kalınlığı takribi yarım parmak olabilir
sobayı iyicene alevlendiriyoruz
sobayı yeytinyağlı bezle üzerini yağlıyoruz
açtığımız hamuru üzerine koyuyoruz
yakmadan çevirerek pişiriyoruz
piştikten sonra herhangi bir tarafına terayağı sürüp dürüm tarzı sarıyoruz
ıhlamur çayı ile tavsiyemdir afiyetle yiyoruz
başka yöntem
açtığımız koletinin kalınlıını 1 parmak yapıp tepsi ile sobanın fırınına veriyoruz fazlaca kızartmadan çıkarıyoruz
koletinin üst kısmı muhakkakki balon çeklinde kabaracaktır tereyağını iyice yakarak yaptığımız yumurtayı balonun içine koyuyor ve yine yiyoruz