Erkek Milleti Ne Kadar Dikkatsiz?
Bir gün bir erkek, marketten "yoğurt" alması gerektiğini düşünerek çıktı evinden. Eve döndüğünde elinde bir koli yumurta, iki paket makarna, bir şişe kola ve "Aa, yoğurt almayı unuttum!" cümlesi vardı. Çünkü erkek beyni, "yoğurt" yazılı notu görünce şu işlemleri yapar:
- Gözler notu okur.
- Beyin: "Yoğurt... Yoğurt... Yo, dur, yoğurtla makarna güzel gider!"
- Sonuç: Makarna alınır, yoğurt unutulur.
Erkek Dikkatsizliğinin Evrimi
Bilim adamları, erkeklerin neden bu kadar dikkatsiz olduğunu araştırdılar ve şu sonuçlara ulaştılar:- Televizyon & Telefon Aynı Anda: Bir erkek, televizyonda maç izlerken telefonundan maç yorumlarına bakar. Sonra eşi sorar: "Aşkım, az önce ne dedim?" Cevap: "Hmm? Evet, kesinlikle katılıyorum." (Eşinin az önce "Kediyi veterinere götürelim mi?" dediğinden habersizdir.)
- Buzdolabı Görme Engelli: Erkekler buzdolabının önünde 5 dakika dikilip "Bal kalmamış!" der. Eşi gelip bal kavanozunu tam göz hizasına koyar. Erkek: "Aa, burada mıymış?"
- Kaybolan Eşyalar: Bir erkeğe "Şu makası getirir misin?" diye sorduğunuzda, makasın yerini 10 saniye içinde bulamazsa "Yok, evde makas yok!" diye kesin bir yargıya varır. Eşi 2 saniye sonra makası ilk baktığı yerden çıkarır.
Erkeklerin Komik Dikkatsizlik Örnekleri
- Telefonu Aramak: Telefon elindeyken "Telefonumu gören oldu mu?" diye sorar.
- Gözlük Draması: Gözlük alnındayken "Gözlüğümü kaybettim!" diye telaş yapar.
- Çocuk Bekçiliği: Parkta çocuğuna "Sakın hareket etme!" deyip telefona dalar, çocuk kaybolur. Sonra "Çocuk çok yaramaz, durduğu yerde durmuyor!" der.
Peki Neden Böyleler?
Bilimsel açıklama: Erkek beyni "avcı toplayıcı" modunda çalışır. Yani bir şeye odaklanınca diğer her şeyi filtreler. Örneğin:- Maç izlerken duydukları: "Gol oldu!"
- Duymadıkları: "Yangın çıktı, ev yanıyor!"
Erkek milleti dikkatsizdir ama bu onları daha sevimli yapar. Unutkanlıkları, komik anılar biriktirmemizi sağlar. Yoksa hayat ne kadar sıkıcı olurdu değil mi?
Bu yazıyı okuyan erkekler, muhtemelen yarısına kadar okuyup "Hmm, evet" deyip kaydırmıştır.