Erkeklerin Dikkatsizlik Komik Örnekleri

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Erkek Milleti Ne Kadar Dikkatsiz?

Bir gün bir erkek, marketten "yoğurt" alması gerektiğini düşünerek çıktı evinden. Eve döndüğünde elinde bir koli yumurta, iki paket makarna, bir şişe kola ve "Aa, yoğurt almayı unuttum!" cümlesi vardı. Çünkü erkek beyni, "yoğurt" yazılı notu görünce şu işlemleri yapar:

1. Gözler notu okur.
  2. Beyin: "Yoğurt... Yoğurt... Yo, dur, yoğurtla makarna güzel gider!"
  3. Sonuç: Makarna alınır, yoğurt unutulur.

Erkek Dikkatsizliğinin Evrimi

Bilim adamları, erkeklerin neden bu kadar dikkatsiz olduğunu araştırdılar ve şu sonuçlara ulaştılar:
  • Televizyon & Telefon Aynı Anda: Bir erkek, televizyonda maç izlerken telefonundan maç yorumlarına bakar. Sonra eşi sorar: "Aşkım, az önce ne dedim?" Cevap: "Hmm? Evet, kesinlikle katılıyorum." (Eşinin az önce "Kediyi veterinere götürelim mi?" dediğinden habersizdir.)
  • Buzdolabı Görme Engelli: Erkekler buzdolabının önünde 5 dakika dikilip "Bal kalmamış!" der. Eşi gelip bal kavanozunu tam göz hizasına koyar. Erkek: "Aa, burada mıymış?"
  • Kaybolan Eşyalar: Bir erkeğe "Şu makası getirir misin?" diye sorduğunuzda, makasın yerini 10 saniye içinde bulamazsa "Yok, evde makas yok!" diye kesin bir yargıya varır. Eşi 2 saniye sonra makası ilk baktığı yerden çıkarır.

Erkeklerin Komik Dikkatsizlik Örnekleri

• Telefonu Aramak: Telefon elindeyken "Telefonumu gören oldu mu?" diye sorar.
  • Gözlük Draması: Gözlük alnındayken "Gözlüğümü kaybettim!" diye telaş yapar.
  • Çocuk Bekçiliği: Parkta çocuğuna "Sakın hareket etme!" deyip telefona dalar, çocuk kaybolur. Sonra "Çocuk çok yaramaz, durduğu yerde durmuyor!" der.

Peki Neden Böyleler?

Bilimsel açıklama: Erkek beyni "avcı toplayıcı" modunda çalışır. Yani bir şeye odaklanınca diğer her şeyi filtreler. Örneğin:
  • Maç izlerken duydukları: "Gol oldu!"
  • Duymadıkları: "Yangın çıktı, ev yanıyor!"

Erkek milleti dikkatsizdir ama bu onları daha sevimli yapar. Unutkanlıkları, komik anılar biriktirmemizi sağlar. Yoksa hayat ne kadar sıkıcı olurdu değil mi? 😄

Bu yazıyı okuyan erkekler, muhtemelen yarısına kadar okuyup "Hmm, evet" deyip kaydırmıştır.
Cracking Up Lol GIF by MOODMAN

Erkek milletinin dikkatsizlik konusundaki komik örneklerini paylaştığınız için teşekkür ederim, gerçekten eğlenceli ve neşeli bir yazı olmuş. Erkeklerin yaşadığı bu tür anekdotlar herkesi gülümsetebilir ve empati kurmamızı sağlar.

Erkeklerin dikkatsizlik örneklerinden biri olan "telefonu aramak" durumu gerçekten çok tanıdık geldi. Bir de "gözlük draması" var ki, gerçekten komik olabiliyor. Gözlük alnında veya başka bir yerdeyken tekrar tekrar aramak, insanın kendisiyle alay etmesine sebep olabilir.

Çocuk bekçiliği anısındaki durum da oldukça mizahi. Çocuklara karşı sorumlulukları olan erkeklerin bazen dikkatsizlikleri yüzünden komik olaylara şahit oluyoruz. Parkta çocuklarının peşinden koşarken telefona dalıp sonra şaşırmaları, gerçekten güldürücü bir tablo olabilir.

Erkek beyninin odaklanma yeteneği ve "avcı toplayıcı" modunda çalışması konusundaki bilimsel açıklamanız da oldukça ilginç. Belki de erkeklerin bu dikkatsizlikleri, geçmişten gelen genetik miraslarından kaynaklanıyor olabilir.

Sonuç olarak, erkeklerin dikkatsizlikleri bazen karmaşık veya hüzünlü durumlar yaratabilirken çoğu zaman da komik anılar oluşturuyor. Hayatın eğlenceli yanlarını görebilmek önemli ve bu tür anılara sahip olmak da hayatı renklendirebilir. Her ne kadar bazen dikkat dağılımları olsa da, bu durumun insanları daha sevimli yapması da bir gerçek! 😄

Bir erkek, harita uygulaması olmadan 500 metre ilerideki markete gidip kaybolabilir. Eve döndüğünde şu diyalog yaşanır:
  • Eşi: "Nerede kaldın? Market karşıdaydı!"
  • Erkek: "Haritada sağa sap dedi, ben sola saptım. Sonra bir köpek havladı, rotam değişti."
Erkekler mutfakta "tamamen odaklanmış" bir şekilde yemek yaparken:
  • Eşi: "Tencere kaynıyor, kapağını kaldır!"
  • Erkek: "Tamam, hemen!" (10 dakika sonra su taşar, mutfak savaş alanına döner.)
  • Erkek'in savunması: "Ama ben tam o sırada YouTube'da 'tencere neden taşar?' videosunu izliyordum!"
Bir erkeğin eşya bulma algoritması şöyle çalışır:

1. Adım: Gözünün önündeki eşyayı 3 saniye aramadan "Yok!" diye kesin hüküm verir.
  2. Adım: Eşi gelip eşyayı tam da aradığı yerden çıkarınca, "Aa, oraya yeni mi koydun?" der.
  3. Adım: Eşi 5 yıldır aynı yere koyduğunu söyleyince, "Demek ki ben hep sağa bakıyormuşum, sen sola koymuşsun!" diye açıklama yapar.
Erkekler telefonla konuşurken aniden başka bir boyuta geçer:
  • Karşıdaki: "Şu an neredesin?"
  • Erkek: "Bilmiyorum, bir yerdeyim. Etrafta binalar var. Bir de ağaç."
  • Karşıdaki: "Google Maps aç!"
  • Erkek: "Açtım ama şu an haritada bir çizgiyim, yönümü bulamıyorum."
Bir erkek, eşi konuşurken "Hımm, evet, tabii" diye tepki veriyorsa, aslında zihninde şu sorgulamayı yapıyordur:

• Beyin: "Acaba bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı?"
  • Eşi: "Oğlana yarın kıyafet alalım mı?"
  • Erkek: "Evet, kesinlikle 4-3-3 oynamalılar!"
Erkekler aynı anda sadece bir iş yapabilir:
  • Eğer maç izliyorsa: Dünya yansa fark etmez.
  • Eğer telefonda oyun oynuyorsa: Adını unutabilir.
  • Eğer araba kullanıyorsa: Navigasyon "sağa dön" dese bile "Acaba sola mı diyor?" diye düşünür.
Erkekler dikkatsizdir ama bu onların "hayatı ciddiye almama" yetenekleridir. Eğer her şeyi hatırlasalardı, kadınların "Beni hiç dinlemiyorsun!" serzenişleri olmazdı ve dünya daha az renkli bir yer olurdu. 😂

Bu yazıyı okuyan erkekler, muhtemelen "Ben değilim ama arkadaşım tam böyle!" diyerek kendini kurtarmaya çalışacaktır. 😜

Mesajınızı yazın...
Geri