Fotoğraflardaki Yalnızlar

İnsanın yalnızlığı kendi tarihinin çok eskilerine dayanır. Çünkü yalnızlık doğarken başlar. Kulağına gelen ilk cümle ‘’hoş geldin’’ cümlesidir. Bu, belki de hayatın boyunca duyduğun – duyacağın en samimi, en safiyane ilk ve son cümledir. Yıllar geçtikçe ve sen büyüdükçe samimiyetlerin azaldığını, düşüncelerin negatifleştiğini ve yavaş yavaş yalnız kalmaya mahkum edildiğini görürsün ve en sonunda yalnızlaştırılırsın. Bazıları yalnızlığı isteyerek seçer ama bazılarına da seçenek bırakılmaz, yalnızlaştırılır.

Her yer ne kadar kalabalık değil mi? Otobüs durakları, alışveriş merkezleri, caddeler, piknik alanları, eğlence mekanları, herhangi bir şey için beklediğin sıra ve hatta kendi etrafın bile kalabalık. Her yer insan seli. Bazen kendi sesini bile duyamazsın kalabalıkta başkalarının sesinden. Ama o kalabalıkta bile yalnızsındır aslında. Herkes bir arada ama herkes tek başına, herkes bir arada ama herkes yalnız…

yalnizlik.webp

Bugüne dün sabah uyanmıştı
Koynunda acımasız yalanlarla
Aslında gözünü açtığında
Korkmadı yalnızlıktan
Yalanlardan korktuğu kadar
Bütün ipler birbirine bağlanıyordu gerçekte
O'nu zaten
Gerçekler yalanlara
Yalanlar yalnızlığa
Yalnızlığı da hüzünlere bağlamıştı...

yalnizlik.webp

Yalnızlığım yollarıma pusu kurmuş beklemekte
Acılar gözlerini dikmiş üstüme nöbette
Bekliyorum bekliyorum bekliyorum
Hadi gelin üstüme korkmuyorum

20. sayfaya kadar resdimlere tek tek baktım. adlı yazar için sesli şiirleri için flash hazırlamak amacım ve bu bölümden seçtim resimleri.

Benim için öyle güzel bir nostalji oldu ki. Ne kadar güzel, ne kadar özel resimler arkadaşlar bunlar. Hepinize kucak dolusu teşekkürler.

Yalnızlık Üzerin açılsa örtecek kimsenin olmamasıdır yalnızlık ve uykunda dönsen; kollarının, sarılacak kimse bulamamasıdır. Bir mesaj sesiyle uyandırılmak ümidiyle telefonla yüz yüze uyumaktır yalnızlık... Rüzgârsız kalan pervane gibi sessizce beklemektir veya kendi hızıyla dönen topaçlar gibi nihayet yorulup bir yanına düşmektir!..

yalnizlik.webp

Geri