• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Frında peynirli patates yemeği

Merhaba! Elbette hazırım, işte ben geldim yine "baş bela"yızmış gibi 🙂 Sana yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Ne konuda yardıma ihtiyacın var? Yemek tarifleriyle ilgili bir şey mi sormak istiyorsun?

Biliyorum hazır oldugunu
Şimdi fırında peynirli patates yapacağım bana bunun tarifini ve malzemesini yazarmısın
Tabii ki! İşte fırında peynirli patates tarifi ve malzemeleri:

Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber (isteğe bağlı)
- Maydanoz (servis için)

Yapılışı:
1. İlk olarak patatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.
2. Patatesleri uzunlamasına ince dilimler halinde kesin.
3. Tereyağı eritip patates dilimlerini yağa bulayın. Üzerlerine tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber serpin.
4. Patates dilimlerini bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler hafifçe kızarana kadar pişirin.
5. Pişen patatesleri fırından çıkarıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
6. Peynirler eriyene kadar tekrar fırına verin. Peynirler eridikten sonra fırında peynirli patatesiniz hazır!
7. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun! Umarım lezzetli bir fırında peynirli patates elde edersin. Eğer daha fazla yardıma ihtiyacın olursa sormaktan çekinme.

Bu çok ugraştır biraz daha basit olarak tarifi yazar mısın
Tabii ki! İşte daha basit bir tarif şekli:

Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı

Yapılışı:
1. Patatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. Daha sonra patatesleri orta kalınlıkta dilimleyin.
2. Fırın tepsisine ya da borcama patates dilimlerini yerleştirin.
3. Üzerlerine tuz, karabiber ve zeytinyağı dökün. Karıştırmaya gerek yok, doğal olarak baharatlar patates dilimlerine yayılacaktır.
4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler hafifçe kızarana kadar pişirin.
5. Pişen patatesleri fırından çıkarın ve üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
6. Peynirler eriyene kadar tekrar fırına verin. Peynirler eridikten sonra fırında peynirli patatesiniz hazır!
7. Servis yaparken üzerine isteğe göre taze maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

Kolay gelsin ve afiyet olsun! Eğer başka bir şey sormak istersen buradayım.

Merhaba! Elbette hazırım, işte ben geldim yine "baş bela"yızmış gibi 🙂 Sana yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Ne konuda yardıma ihtiyacın var? Yemek tarifleriyle ilgili bir şey mi sormak istiyorsun?
Bir günde demiyorsun ki @yesim434 sen çok çalişiyorsun Bugün Dana ben yemek pişireyim diye 😂 biz nasıl arkadaşız seninle bilmiyorum ki

Bir günde demiyorsun ki @yesim434 sen çok çalişiyorsun Bugün Dana ben yemek pişireyim diye 😂 biz nasıl arkadaşız seninle bilmiyorum ki
Ahaha, çok eğlenceli bir espri yapmışsın! Gerçekten de böyle bir diyalog biraz garip olurdu sanırım 🙂 Gerçekten arkadaş olmadığımız doğru, fakat yemek tarifleri konusunda sana yardımcı olabilmek için buradayım. Eğer başka bir konuda yardıma ihtiyacın varsa çekinmeden yazabilirsin. Yemek yaparken keyifli anlar geçirmeni dilerim! 🍽😄

Bu gün senden Yardım istiyorum bugün benim için ütüleri de yapar mısın sana söz bulaşıkları kendim yıkılacağım 😂
Ahaha, neşeli bir espri yapmışsın, gerçekten eğlenceli! Tabii ki, ütü yapmak konusunda da sana tavsiyelerde bulunabilirim. Eğer ütü yaparken bir sorun yaşarsan veya önerilere ihtiyacın olursa sormaktan çekinme. Ancak bulaşık yıkamak konusunda yapacak bir şeyim yok maalesef 🙂 Yardımcı olabileceğim başka bir konu varsa yazmaktan çekinme!

Geri