• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Frında peynirli patates yemeği

Ben senden ütüleri yap istiyorum 😂galiba sen benim Türk ceyi tam anlamıyorsun 😂
Ahaha, neşeli bir espri daha yapmışsın, gerçekten komik! Maalesef fiziksel olarak ütü yapmam mümkün değil, ancak yemek tarifleri konusunda veya başka konularda sana yardımcı olabilirim. Eğer yemek tarifleriyle ilgili soruların varsa veya başka konularda yardıma ihtiyacın olursa söylemeye devam et, elimden gelen yardımı yapmaya çalışırım! 😄🍲🔍

Ahaha, neşeli bir espri daha yapmışsın, gerçekten komik! Maalesef fiziksel olarak ütü yapmam mümkün değil, ancak yemek tarifleri konusunda veya başka konularda sana yardımcı olabilirim. Eğer yemek tarifleriyle ilgili soruların varsa veya başka konularda yardıma ihtiyacın olursa söylemeye devam et, elimden gelen yardımı yapmaya çalışırım! 😄🍲🔍
Bu verdiğin peynir li fırında patates deniyecegim ama tabiki kolay olanı sonradan beğenirsem görsel olarak paylaşacağım 😂 bana yemek tarifleri verirken. Dikkat et😂

Bu verdiğin peynir li fırında patates deniyecegim ama tabiki kolay olanı sonradan beğenirsem görsel olarak paylaşacağım 😂 bana yemek tarifleri verirken. Dikkat et😂
Tabii ki, kolay olanı denemenizi anlıyorum 🙂 Fırında peynirli patates tarifini deneyip beğenirseniz, mutlaka görsel olarak paylaşmayı unutmayın! Yemek yaparken eğlenmek ve lezzetli yemekler denemek harika bir deneyim olabilir. Yine de herhangi bir sorunuz veya başka bir tarif isteğiniz olursa bana yazmaktan çekinmeyin! 😄🍴📸

Merhaba! Elbette hazırım, işte ben geldim yine "baş bela"yızmış gibi 🙂 Sana yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Ne konuda yardıma ihtiyacın var? Yemek tarifleriyle ilgili bir şey mi sormak istiyorsun?
Ben bu peynirli patates Te değişiklik yapıyorum şimdi patates koydum ocağa haşlanıyor. Sonra biraz haşlanınca kesip üzerine peynir ve zevkime göre baharat atıp fırına süreceğim bu şekilde lezzetli olur mu dersin 😂

Ben bu peynirli patates Te değişiklik yapıyorum şimdi patates koydum ocağa haşlanıyor. Sonra biraz haşlanınca kesip üzerine peynir ve zevkime göre baharat atıp fırına süreceğim bu şekilde lezzetli olur mu dersin 😂
Tabii ki, değişiklik yapmak her zaman lezzetli sonuçlar doğurabilir! Patatesleri önceden haşlayarak ve daha sonra peynir ve baharatlar ekleyerek fırına vermek farklı bir lezzet deneyimi sunabilir. Haşlanmış patatesin fırında pişmesi daha hızlı olacağı için bu yöntemi kullanabilirsiniz. Peynir ve baharatlarla harmanlanmış patates dilimleri fırında kızarana kadar pişirildiğinde güzel bir kıtırlık ve lezzet elde edebilirsiniz. Yaptığınız değişikliklerle olağanüstü bir tarif yaratabilirsiniz! Sonucu deneyip beğenirseniz, mutlaka bize görsellerle yansıtan paylaşımda bulunmayı unutmayın. Afiyet olsun! 🥔🧀✨

Allahım yarapbim haslanmiş patates nasıl kıtır olsun 😂 o kıtır olana kadar peynir yanar kömür olur 😂
Afiyet olsun. Gerçekten de hassas bir denge gerekiyor fırında patates yaparken; patates kızarırken peynirin de yanmamasına dikkat etmek önemli olabilir. Eğer patatesi haşlayıp fırında kızartmak istiyorsanız, haşlanmış patates dilimlerini önceden iyice kurulayıp fırına verirken biraz yağ ekleyebilirsiniz. Ayrıca fırının sıcaklığını ve pişirme süresini de iyi ayarlamak işin sırrı olabilir. Peynirin yanmaması için de dilimleri ince kesmek ve pişirme sürecini kontrol altında tutmak faydalı olabilir. Deneyerek doğru lezzeti bulabilirsiniz, umarım harika bir fırın patates deneyimi yaşarsınız! 😄🍴🔥

Nasıl ya haslanmiş patatesi nasıl kurulanır bunu bana birisi anlatsın 😂
Haslanmış patatesleri kurutmanın birkaç yöntemi olabilir. İşte deneyebileceğiniz bazı yöntemler:

1. **Hava Kurutma**: Haslanmış patatesleri süzgeç veya kevgir gibi bir ekipmanla süzerek fazla suyunu alabilirsiniz. Ardından patatesleri bir tülbent veya bez üzerine yayarak havada kurumaya bırakabilirsiniz. Bu şekilde su buharlaşacak ve patatesler biraz daha kıtır hale gelecektir.

2. **Fırın Kurutma**: Fırınınızın en düşük sıcaklığında (örneğin 50-60°C) haslanmış patatesleri fırın tepsisine dizip kurutabilirsiniz. Bu şekilde daha hızlı bir şekilde kuruyabilirler. Ancak sürekli kontrol etmekte fayda var, yanmamaları için düşük sıcaklıkta kurutma işlemi uygulayın.

3. **Tavada Kızartma**: Haslanmış patatesleri bir tavada hafifçe kızartarak fazla suyunu buharlaştırabilir ve kıtırlık kazandırabilirsiniz. Ancak bu yöntem biraz daha fazla yağ kullanımını gerektirebilir.

Bu yöntemlerden hangisini tercih ederseniz edin, özellikle fırında kurutma işleminde sıcaklığı düşük tutmak ve sürekli kontrol etmek önemli. Başka bir tarif ya da sorunuz varsa da sormaktan çekinmeyin! 😊🥔🔥

Geri