'Gezi Parkı' olayları dünya basınında!

cemree

=)=)
V.I.P

Taksim'deki Gezi Parkı'nda ağaçların sökülmesini öngören AVM projesini protesto eden göstericilere yönelik sert müdahale dünya basınında geniş yer aldı.

İngiliz BBC, Fransız Le Monde, CNN gibi birçok uluslararası basın kuruluşu İstanbul'da halkın Gezi Parkı'nın yıkılmaması için bir araya geldiğini, yüzlerce güvenlik görevlisinin katılımıyla barışçıl göstericilere müdahale edildiğini yazdı.

Dünya basını Gezi Parkı'nda, buldozerlerin önüne geçen, sloganlar atan, gece nöbete kalan yüzlerce eylemcinin, polis tarafından sabaha karşı 05.00'te gaz bombası ve tazyikli suyla dağıtıldığından bahsetti.

'YARALILARIN FOTOĞRAFLARI YAYINLANDI'

Yabancı basın, Türk polisinin, Gezi Parkı'ndaki protestoculara gaz ve su sıktığını; göstericilerin yaralandığını yazdı. BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve gazeteci Ahmet Şık’ın yaralandığı da vurgulandı. Taksim'deki göstericilerin yaralı halde fotoğrafları yayınlandı.

'BARIŞÇIL PROTESTOCULAR YARALANDI'

Uluslararası Af Örgütü ise, ''Barışçıl göstericilere yönelik artan polis şiddeti ciddi yaralanmalara sebep oluyor. Aşırı güç kullanımı durdurulmalı'' uyarısında bulundu.

Evet izledim nasıl bir pişkinliktir ki bu herşeyi gördük hala inkar utanmasalar biz fidan dikicektik onlar engel oldu dicekler ağızları yalan söylemekten yalama olmuş..Şerefli insanlar gibi çıkıp istifa etselerde hala bir umut yeşerse içimizde gelecekle ilgili ama nerde.. :)

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Taksim'de Gezi Parkı'na yapılması planlanan Topçu Kışlası Projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin kararı şöyle:

"Karar veren 6. İdare Mahkemesince, davacının 31/05/2013 tarihinde verdiği dilekçe üzerine oluşan yeni durumu değerlendirmek suretiyle işin gereği yeniden düşünüldü:

Davanın durumu ve uyuşmazlığın niteliği gözetilmek suretiyle davalı, idarenin 1. savunması alınıncaya veya bilgi ve belgeler gösterilip, yürütmenin durdurulması hakkında yeni bir karar alınıncaya kadar yürütmenin durdurulması isteminin KABULÜNE, 31/05/2013 tarihinde oyçokluğuyla karar verilmiştir."

Zaten alınmış bir karar yoktu diye söylemler duydum bu gün. Bu neyin durdurma kararı oluyor ki. Yoksa bir karar var mıydı bu konuda ne karışık bir ülkeyiz biz ya.

Bugün bakanlarımız açıklama yaptı ...sosyal medyadaki yalan ve yanıltıcı haberlere inanmayın bunlar kirli oyunlardır diye :D duymasınlar :P

özgür basın şuan sadece sosyal medyada var halk elinde kamera herşeyi rtük derdi olmadan yayınlıyor. medyada laylaylom artık kurtarmıyor onlarda farkında gözler sosyal medyada bölge bölge facebook ve tweter kapatacaklarmış çareyi kapatmakda buldular

Sevgili Başbakanım,

Az önce seni dinledim. Bize illegal örgüt dedin, faşist dedin. Müsaade edersen açıklayayım isterim.

Biz reklamcıyız, bugüne kadar elimiz klavyeden, kalemden, kağıttan başka bir şey tutmadı. Öyle belirli mevkilerde tanıdığımız birileri de yok. Dün yanımda Ozan vardı. Ajansımızın kreatif direktörü. Görsen, dünyanın en iyi insanı. Gözleri morarmıştı. Murat vardı, prodüksiyon sorumlumuz. Atılan gazlardan iki kere yere düştüğümde tişörtümden tutup beni o kaldırdı, hiç yanımdan ayrılmadı. Kolladı, korudu beni. Görsen, dünyanın en iyi insanı. Mert vardı yanımda. Biber gazı kustururken yanımdaydı. 'Abi hastaneye gidelim mi, sırtlayıp götüreyim mi seni' dedi. O da stratejistimiz. Görsen, dünyanın en iyi insanıdır. Ajansımız kızları gelmeyin dememize rağmen geldiler. Ağladılar gazdan, yardım ettiler insanlara. Tanısan, bilsen, görsen, dünyanın en iyi insanlarıdırlar. Bizden illegal olmaz başbakanım, olsa olsa reklamcı olur. Biz en fazla iki kelam edebiliriz.

Sevgili Başbakanım... Ben apolitik bir adamdım. Neden ayaklandım biliyor musun? 2 fidan için değil. Çünkü onu yerine koyabilecek gücüm var benim sen olmasan da, hatta daha fazlasını. Ben, sabah 5'te, çadırında inandıkları şey için sessizce protesto yapan o gencecik arkadaşlarıma saldırdın diye ayaklandım. Ben o insanları acısını kalbimde hissettiğim için ayaklandım. Ben oğlum bunları yaşamasın, demokratik bir ülkede, demokratik şekilde yaşayabilsin diye ayaklandım. Bu gençler bunun için ayaklandı. Sen hala ağaç diyorsun başbakanım. Hani insanlar iyidir ya başbakanım. Tanısan, bilsen. görsen, seversin onları. Hani dinimiz de bunu emreder ya, şüphesiz ki sen daha iyi bilirsin. Ve yanlış anladığın şu; ayaklanan bedenlerimiz değil başbakanım, ruhlarımız. Emaneti sahibindedir, O bizi kollar. Gerçi bunu da sen daha iyi bilirsin.
2 saat daha dinlenecektim, seni dinledim, olmadı. Yine ruhum ayaklandı başbakanım. Çıkıyorum şimdi, görüşürüz.

Cem YILMAZ

Yaşananlar üzücüydü ama bazı kesim kişilerde abarttı.. Evet polislerde abarttı gazların halka zarar verici biçimde kullanılması kışkırtıcıydı.

Yalnız bu akşam daha doğrusu yarım saat önce falan bizim mahallede, taşkınlığı yapan kim bilmiyorum ama bir grubun terörist gibi gürültüler çıkarıp çıkın camlara diye bağırıp halkı rahatsız etmeleri bu olayların iyice farklı yöne çekilme boyutuna gitmekten başka birşey olmadığını gösterdi bana. Mahallede gecenin bir vakti neyi ve kimi protesto ediyorsun sen? Yanlış yerdesin...

Bazı kesimler hakikaten bazı olayları kullanabiliyor ve en çokta benim canımı sıkan bu durum. Evet devletin hatası vardı, evet polisin hatası vardı. Ama bu durumu lehimize çevirmek yerine aleyhimize sonuçlandırmak kötü oldu. Dünya basını bizi konuştu ve belkide sevindi. Çünkü Türkiyeyi bölmek isteyenler iç isyan çıksın diye pusudalar her daim.

Açıkcası olanlarla ilgili ne düşüneceğimi şaşırdım ://

Geri