Başka türlü bir şey
ORDU millet el ele diye haykırılan 27 Mayıs öncesinin yarı resmi nümayişlerine benzemiyordu.
- Başımızda eşi türbanlı cumhurbaşkanı istemiyoruz denilen ve dindarların hayat tarzına zerre kadar saygı duyulmayan anlayışsızlık abidesi mitinglere benzemiyor.
- Ordu göreve pankartlarının açıldığı, darbe çığırtkanlığının alıp başını gittiği zalim gösterilere benzemiyordu.
- Askere sırtını dayayarak iktidardakini mazlum konumuna düşüren acımasız eylemlere benzemiyor.
- Yasadışı örgütlerin molotofkokteylleri, demir bilyeler, taşlar eşliğinde yaptıkları vandallık içeren eylemlere benzemiyor.
- İmtiyazlarımız kaybolmasın diyen bir avuç kaymak tabakanın çıkardığı sevimsiz gürültülere benzemiyor.
- Ergenekoncu gösterilere, derin güçlerin önayak olduğu eylemlere, gizli ajandası olan hesaplı kitaplı mitinglere benzemiyor.
- Alabildiğine haksızların, alabildiğine hırçın bir şekilde sloganlar haykırdıkları nobran gösterilere benzemiyor.
Başka türlü bir şey bu...
Bambaşka türlü bir şey...
*
Neydi peki bu? Nasıl bir şeydi?
Aşağı yukarı şöyle bir şeydi:
- Çoğunluğuna dayanarak Karar verdim, yapılacak deme, bir de bana kulak ver diyenlerin haykırışı.
- Benimle doğru dürüst konuş, beni aşağılama, bana karşı tertemiz bir üslup kullan diyenlerin isyanı.
- Ben senin hayat tarzına karışmıyorum, sen de benim hayat tarzıma karışma diyenlerin seslenişi.
- Benim sevgi duyduklarıma sevgi duymayabilirsin ama saygı göstermek zorundasın diyenlerin öfkesi.
- Kendini sadece yüzde 50nin başbakanı olarak görme, benim de başbakanım ol diyenlerin gürleyişi.
- İnat etme, zor kullanma, icabında geri adım atmasını bil diyenlerin ayağa kalkışı.
- En doğrusunu, en iyisini, en güzelini ben bilirim deme, yüzde bir
de olsalar senden olmayanların duyarlılıklarını dikkate al diyenlerin seslenişi.
- Alkol düzenlemesi yap ama bu düzenlemeyi savunurken karşındakileri aşağılama diyenlerin uyarısı.
- Yeter artık! Kes şu biber gazını... Resmen memleketin havasını değiştirdin diyenlerin ayağa kalkışı.
- Sadece kendin gibi olanların özgürlüklerine titizlenirsen ben de kendi özgürlüklerim için ayağa kalkarım diyenlerin patlaması.
*
Kısacası...
İdeolojik işler, derin güçler, provokatörler, illegal örgütler, marjinal yapılanmalar, CHP falan denilerek izah edilebilecek bir olay değil bu...
Dediğim gibi:
Başka türlü bir şey, bambaşka türlü bir şey...
Ahmet HAKAN