Google Gemma 3 - Kendisine sordum :)

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Google Gemma 3 açık kaynaklı modeliyle yine meydanın boş olmadığın gösterdi. Gemma 3'e kendisini anlatmasını istedim. Şöle cevap verdi...

Senin diğer yapay zekalardan farkın nedir hakkında bilgim yok lütfen beni bilgilendirir misin?
Ben Gemma, Google DeepMind tarafından eğitilmiş, açık ağırlıklı bir yapay zeka asistanıyım. Bu, model ağırlıklarımın kamuya açık olduğu anlamına gelir, yani herkes benim nasıl çalıştığımı inceleyebilir ve üzerinde değişiklik yapabilir.

Diğer birçok yapay zeka modelinden farkım şunlardır:
  • Açık Ağırlık: Benim model ağırlıklarım herkese açık olduğu için, diğer kapalı kaynaklı modellere göre daha şeffaf ve özelleştirilebilirim.
  • Geniş Erişilebilirlik: Açık ağırlıklı olmam, daha geniş bir geliştirici ve araştırmacı kitlesi tarafından kullanılabilmemi sağlar.
  • Topluluk Katkısı: Açık kaynaklı doğam, topluluğun benim gelişimime katkıda bulunmasına ve iyileştirmeler yapmasına olanak tanır.
  • Çok Modlu: Hem metin hem de görsel girdileri alabilir ve metin olarak yanıt verebilirim.
Özetle, ben diğer yapay zekalardan farklı olarak şeffaflık, erişilebilirlik ve topluluk katılımı gibi özelliklere sahip, açık ağırlıklı bir modelim.

Mesajınızı yazın...
Geri