Her Güne Bir Hayvan

Bu Gün; Cüce İpek maymunu;

Cüce ipek maymunu (Callithrix pygmaea) Marmosetgiller familyasından bir primat türü. Doğduğunda yalnızca 15 gramdır. Kuyruk hariç ortalama 136 mm boyunda olan bu hayvanların kuyrukları çoğu zaman vücutlarından daha büyük olur. Bu özellikleriyle beraber, Güney Amerika kıtasının en küçük maymunu ünvanını kazanmıştır
Küçücük boylarına rağmen 5 metre sıçrayabilen cüce ipek maymunları, Yukarı Amazonlarda, Peru, Ekvador, Kolombiya, Bolivya ve Brezilya'da yaşamaktadırlar.
 
Bugün, Cüce İpek Maymunu:

Cüce ipek maymunu, Marmosetgiller familyasından bir primat türü. Doğduğunda yalnızca 15 gramdır. Kuyruk hariç ortalama 136 mm boyunda olan bu hayvanların kuyrukları çoğu zaman vücutlarından daha büyük olur. Bu özellikleriyle beraber, Güney Amerika kıtasının en küçük maymunu ünvanını kazanmıştır
Küçücük boylarına rağmen 5 metre sıçrayabilen cüce ipek maymunları, Yukarı Amazonlarda, Peru, Ekvador, Kolombiya, Bolivya ve Brezilya'da yaşamaktadırlar.

Gerçekten Çok küçük ve ilginç hayvanlar :)
 
Bu gün, Zürafalar

Zürafa, zürafagiller familyasından bir memelidir. Dünya'daki en uzun kara hayvanıdır. Beyaz-krem bir ten üstünde siyah ve kahverengi arasında beneklerden oluşan bir vücuda sahiptir. Boy uzunlukları 4 ile 6 metre arasında değişir.
Zürafa'lar Afrika'da yaşarlar. Güney Afrika ve Kuzey Afrika en çok bulundukları bölgelerdir. Genelde savan'larda otlak'larda ve açık ormanlarda yaşamlarını sürdürürler. Akasya ağacının yetiştiği bölgeler tercihleridir.

Erkeklerinin boyu 4.4 ve 5.5 metre olup 1.5 ton ağırlığındadır. Bugüne kadar kayıt edilmiş en uzun zürafa 5.87 m. olup 2 ton ağırlığındadır. Dilleri boynuzumsu yapıya sahiptir. Dişileri ise 4.0 ve 5.0 metre civarı yüksekliğe sahiptir ve erkeklere göre daha hafiftir. Dişiler genellikle erkeklerine göre hafif ve daha kısa olurlar. Her iki cinsin de boynuzları vardır, dişilerin boynuzu daha kısadır. Boynuzları kemikleşmiş kıkırdaktan oluşmuştur. Erkekler yaşlandıkça kafasındaki boynuzları da kalsiyumun etkisiyle gelişir.
 
Baykuş :

Kuşlar sınıfının, gece yırtıcıları (Strigiformes) takımının, baykuşlar (Strigidae) familyasındaki türlere verilen genel ad. Boyları türlere göre 19-70 cm arasında değişmektedir. Bedenleri tıknaz, başları büyük, kanatları uzun ve kuyrukları kısadır. Gagaları kısa ve dipten itibaren çengel gibi kıvrıktır. Gözleri çok büyük ve gelişmiş olup çok az ışıkta bile iyi görürler. Büyük bir kısmı gece yaşar. Genellikle et, özellikle küçük omurgalıları (fare, tavşan, kertenkele, kaplumbağa gibi), solucan ve böcekleri yerler. Avlarını görme ve işitme duyularıyla bulur, pençeleriyle yakalar. Avustralya ve bazı okyanus adaları dışında tüm dünyaya yayılmışlardır. Ülkemizde 9 kadar türü bulunur.

Baykuş Reyiz :
 
Geri
Top