HOLLANDA EKMEĞİ
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Su ve tuzu pişirme haznesine koyun.
Daha sonra unların yarısını, lif lif ayırdığınız peyniri ve haşhaşı ilave edin. Son olarak unların kalan yarısını ve kuru mayayı ekleyin.
2 numaralı pişirme programını, 3 numaralı kızartma seviyesini ve 1000 gr. ayarını seçin. "Başlama-durma" düğmesine basın.
Sinyal sesini duyduğunuzda 20 gr. haşhaş tohumunu ekleyin.
Programın bitiminde makineyi açıp pişirme haznesini dışarı çıkartın. Ekmeği haznenin içinde hafifçe ılınmaya bırakın.
MALZEMELER
- Su 375 ml. (oda sıcaklığında)
- Tuz 2 tatlı kaşığı
- Beyaz Un 375 gr.
- Çavdar Unu 115 gr.
- Tam buğday unu 40 gr.
- Dil peyniri 150 gr.
- Haşhaş tohumu 40 gr. + 20 gr. (üstü için)
- Kuru maya 1/3 yemek kaşığı (0,75 büyük ölçek)
HAZIRLANIŞI
Su ve tuzu pişirme haznesine koyun.
Daha sonra unların yarısını, lif lif ayırdığınız peyniri ve haşhaşı ilave edin. Son olarak unların kalan yarısını ve kuru mayayı ekleyin.
2 numaralı pişirme programını, 3 numaralı kızartma seviyesini ve 1000 gr. ayarını seçin. "Başlama-durma" düğmesine basın.
Sinyal sesini duyduğunuzda 20 gr. haşhaş tohumunu ekleyin.
Programın bitiminde makineyi açıp pişirme haznesini dışarı çıkartın. Ekmeği haznenin içinde hafifçe ılınmaya bırakın.