• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

istanbul çerezforum Hayvanat Bahçesi

Abi o zaman yaparsın düzgün bir ortam. Hayvanları ufacık kafeslere sığdırmazsın.
Mesela bir örnek abi;
yapmayanlari kinamak kolay
yapmak zor
yapamamislarsa
yapmak icin ugras elestirme
can
ne demek istedigini anliyorum da
öyle düsünmen beni sasirtti inanki senin bunu diyecegin hic aklima gelmezdi
))
can seni kirmak yada üzmek icin hic bir düsüncem yok sadece sohbet ediyoruz birbirimizi suclama olayi yok haberin olsun :-)) güzel dost
 
hayvanlar koruma altinda olmasaydi
hic birini göremezdiniz sizin canice gördügünz sey aslinda koruma amacli birakildiklarinda insanlarin yaptiklari canice
istemedigin kadar resim yolluya bilirim para icin hayvanlar ne haldeler
iyiki hayvanat bahceleri var cocuklarimiz onlari canli görme imkani buluyor
yok sa kac kisin evinin yaninda yada yakininda böyle hayvanlar yasiyor
insanlar hayvanlarin gerecek yasama alanini yok ettikce
simdilik bu en iyisi koruma altinda olmalari
daha genis yazmak gerek ama bilmiyorum anlata bildimmi
 

İki Farklı Bakış Açısı​

Bazı hayvan hakları savunucuları, hayvanların doğal ortamlarından alınıp doğal olmayan alanlara kapatılmasının doğruluğunu sorguluyor. Onlar hayvanat bahçelerinin, hayvanların hareket özgürlüğünü kısıtladığını ve içgüdüsel davranışlarına zarar verdiğini iddia ediyor.
Hayvanat bahçesinde çalışanlar ise bu eleştirilere karşılık olarak, hayvanların korunması ve insanların bilinçlendirilmesi açısından çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini söylüyorlar. Madrid’deki (İspanya) Faunia Hayvanat Bahçesinden Jaime Rull şöyle diyor: “Hedefimiz insanların hayvanlara saygı duymalarını sağlamak. Ziyaretçilerimizde doğal yaşam alanlarını koruma isteği uyandırmaya çalışıyoruz, çünkü bu alanlar olmadan hayvanlar soylarını sürdüremez.” Bazı araştırmalar, hayvanların iyi bir şekilde sergilendiği hayvanat bahçelerinin, tehlikede olan türlerin korunması gerektiği konusunda toplumun bilinçlenmesine gerçekten yardım ettiğini gösteriyor.
Dev panda gibi nadir bulunan bazı türler insanların ilgi odağı haline geldi. Madrid Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumunda görevli Noelia Benito şöyle diyor: “İki pandamız var ve buraya gelen tüm ziyaretçiler onları görmek istiyor. İnsanların gözdesi olan bu hayvanlar, soyu tükenmekte olan türleri korumak üzere yaptığımız mücadelenin bir sembolü haline geldi. Eş konusunda son derece seçici olsalar da bu pandaların üreyip çoğalmasını ümit ediyoruz.”
Pandaların tersine pek çok hayvan, hayvanat bahçelerindeki elverişli koşullar ve veterinerler sayesinde rahatlıkla üreyebiliyor. Bazıları hayvanat bahçelerinin, soyu tükenmek üzere olan hayvanların ticaretini yapmaması gerektiğini savunuyor. Başarılı üreme programları bu eleştirilere bir cevap oldu. Birçok hayvanat bahçesi insanların hayvanları görmesini sağlamanın yanı sıra, nesli tükenmekte olan türleri tekrar doğaya kazandırmak amacıyla onların üremesi için çalışmalar yapıyor.
Doğadaki türlerin neslinin tükenmesinin başlıca nedenlerinden biri, doğal yaşam alanlarının yok olmasıdır. Bu nedenle hayvanat bahçeleri, tropik ülkelerdeki doğal yaşamı koruma alanlarında yapılan çalışmaları destekliyor ve koruma programlarına maddi yardım sağlıyor.

Doğayla Tanışmak​

Çocukların çoğunun hayvanlara karşı doğal bir merakı vardır. Bu nedenle hafta sonunda ya da tatil sırasında ailece bir hayvanat bahçesini ziyaret etmek, çocuklara Tanrı’nın yarattığı şeyler hakkında bilgi vermek için harika bir fırsat olabilir. Böylece ailedeki herkes doğadaki harikaları seyredebilir.
Tarihin başlangıcından bu yana hayvanlar âlemi insanoğlunun her zaman ilgisini çekmiştir. Doğa, Yaratıcının nitelikleri hakkında bilgi verir. Dolayısıyla çocukların doğaya karşı ilgisini geliştirmek için gösterdiğiniz her çabaya değer. Bir hayvanat bahçesini ziyaret etmek, hassas dengeler üzerine kurulu gezegenimizde yaşayan harika canlılara karşı daha saygılı ve duyarlı bireyler olmamıza yardım edebilir.

KURTARILAN TÜRLER​

Hayvanat bahçelerinin ortak çalışmaları sonucunda en az bir düzine hayvan türü yok olmaktan kurtuldu. Aşağıda bununla ilgili iki örnek bulunmaktadır.
  • Avrupa bizonu 1925 yılında artık doğada görülmüyordu. Hayvanat bahçelerinin üreme programları sayesinde Beyaz Rusya, Polonya ve Rusya’nın bazı kesimlerinde artık sürüler halinde görülebiliyor.
  • Arabistan oriksi (bir tür antilop) dayanıklı bir çöl hayvanıdır. 1972’de avcılar bu türün doğadaki sonuncusunu öldürdüler. Ancak, bazı hayvanat bahçelerindeki az sayıda oriks sayesinde bu muhteşem tür varlığını sürdürebildi. Bu hayvanlar şimdi Arap Yarımadası’ndaki bazı koruma alanlarında serbestçe dolaşabiliyor.
Hayvanat bahçeleri, tehlikedeki türlerden sadece birkaçının başarıyla çoğalmasını sağlayabilir. Hayvanları yeniden doğaya kazandırmak amacıyla yapılan birçok iyi niyetli girişim başarısız oldu.


uzun bir örnek daha
 
Maşallah ineğe üçüz yavrusu olmuş🙂
Yabani hayvanların çocukların tanıması açısından olumlu görüyorum hayvanat bahçesini.
 
Geri
Top