Malzemeler: 4 adet patates, 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı galeta unu, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 2 adet yumurta.
Yapılışı: Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup ezin. Tereyağı, kaşar peyniri, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip yoğurun. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Yumurtaları da bir kasede çırpın. Patates toplarını ilk olarak yumurtaya ardından galeta unu bulayıp kızartın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun...
Püf noktası: Kızartma yaptığınız tavayı fazla doldurmak hem kızarttığınız ürünün geç pişmesine hem de çok fazla yağ çekmesine neden olacaktır. Lezzetli bir kızartma için fazla acele etmeyin ve doğru ısıya gelmiş olan yağa, patates toplarını birbirine değmeyecek şekilde atmaya özen gösterin.
Yapılışı: Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup ezin. Tereyağı, kaşar peyniri, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip yoğurun. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Yumurtaları da bir kasede çırpın. Patates toplarını ilk olarak yumurtaya ardından galeta unu bulayıp kızartın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun...
Püf noktası: Kızartma yaptığınız tavayı fazla doldurmak hem kızarttığınız ürünün geç pişmesine hem de çok fazla yağ çekmesine neden olacaktır. Lezzetli bir kızartma için fazla acele etmeyin ve doğru ısıya gelmiş olan yağa, patates toplarını birbirine değmeyecek şekilde atmaya özen gösterin.