Sütü kaynatıyoruz, bir iki fokurdaması yeterli. 200ml yani 1 bardak kadar sıcak sütü kavanoza koyuyoruz. Temiz serçe parmağınızı süte batırın, hafif yakıyor olması lazım. Süt kaynara yakın olmalı.
Limonun dışını güzelce yıkayalım, dilimleyip kavanozun içine bırakalım. Fırını hafif ısıtalım ve söndürelim, kavanozun üzerine bir tülbent gibi ince bir şey örtüp (toz girmemesi için) kavanozu fırına koyup 12 saat hiç ellemeyelim.
12 saat sonra süzüp limon dan yoğurdu sıyırıp toplayalım.
Tekrar 1 bardak sütü kaynar sıcaklığa getirip, elde ettiğimiz bu yoğurt ile mayalandıralım. 12 saat sonra süzüp, cıvık olan mayamız ile yine süt ısıtıp mayalayalım.
Veya bir bardak süte bir yemek kaşığı limon suyunu koyupta mayalama işlemini yapabilirsiniz
Limonun dışını güzelce yıkayalım, dilimleyip kavanozun içine bırakalım. Fırını hafif ısıtalım ve söndürelim, kavanozun üzerine bir tülbent gibi ince bir şey örtüp (toz girmemesi için) kavanozu fırına koyup 12 saat hiç ellemeyelim.
12 saat sonra süzüp limon dan yoğurdu sıyırıp toplayalım.
Tekrar 1 bardak sütü kaynar sıcaklığa getirip, elde ettiğimiz bu yoğurt ile mayalandıralım. 12 saat sonra süzüp, cıvık olan mayamız ile yine süt ısıtıp mayalayalım.
Veya bir bardak süte bir yemek kaşığı limon suyunu koyupta mayalama işlemini yapabilirsiniz