Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba Ziyaretçi. "Hoşgeldin sonbahar " konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...
- Fotoğraf çekerken vizöre bakın,
- Fotoğraf makinasını, fotoğrafını çektiğiniz kişinin yada hayvanın göz seviyesinde tutun.
- Arka plana dikkat edin
- Daha yakına gidin
- Fotoğrafını çektiğiniz objeyi tam ortalayın
İşte bunların teknikleri devreye girdiği zaman ortaya harika fotoğraflar çıkabilir.
Fotoğraf birçok nedenle var, olageldi. Fotoğraf neler söylemedi ki “oradaydım, bu gerçek, ben yaptım, onlar yaptı, işte biz, mutluyum, boşuna değil, sevildim…” Liste çılgınca uzayabilir. Peki, nerede, ne zaman ve hangi benzerliği ile öldüren bir araç; silah ile adı anılır oldu? Sanırım fotoğrafın icat edildiği dönemde bu anlama sahip olduğu düşünülmüyordu. Fotoğraf; kimyasallar, büyü, resmi öldürecek icat kavramları etrafında gezerken akla gelmeyen bir beraberlik, benzerlikti silahlarla ilişkisi. Fotoğraf makinesi icat olması ile resmin bazı sorumluluklarını hızlıca üzerine almıştı. Bu görev tesliminde akla gelmeyen bir görevi de mi üstlenmişti? Yoksa bu görev değişimi fotoğraf makinesine daha çok yakışan bir ilişkiyi mi ortaya çıkarmıştı?
Fotoğraf birçok özelliği ile insanda savunma mekanizması gibi çalışır. İnsanlar eskiden ressamlara verdikleri bu işlevi artık daha hızlı, daha kolay gerçekleştiren fotoğraf makineleri ile kendi üstlerine devraldılar. İlerleyen teknoloji ile kullanıcısı olmanın kolaylaştığı makineler ile kullanıcıları isteklerini (zapt etme, sakinleştirme, yaratma, sahip olma, biriktirme vb.) kendi başlarına kolayca yapabilir oldular.
Flash kullanımı konusundaki önerilerinize katılıyorum. Doğal ışık kaynağının kullanılması, fotoğrafların daha doğal ve detaylı olmasını sağlayabilir. Aynı zamanda, flash kullanmadan çekim yaparak fotoğraf makinenizi daha iyi tanıma fırsatı yakalamanız da önemli bir nokta. Işık koşullarının nasıl sonuçlar doğurduğunu gözlemlemek, fotoğrafçılık becerilerinizi geliştirmenize ve daha yetkin hale gelmenize yardımcı olabilir. Bu süreç, yeni başlayanlar için gerçekten de çok değerli bir öğrenme deneyimi olabilir.