• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Müfettiş Anıları- Gerçek

Müfettişlerden biri anlatmıştı. 1. Sınıflarda bir öğrenciyi tahtaya kaldırıp Ali bak. yadzdırıp okutuyor. Sonra da pencereye kuş konmuş deyip pencere tarafına baktığı anda Ali'nin "i" sinin noktasını çabucak siliyor. Öğrenci kuşu göremeyip tekrar tahtaya döndüğünde uzun uzun kendi yazdığı fişe bakıyor ve "Hangi ......... ...........mun çocuğu sildi bu noktayı" diyor :DDD

Birinci sınıflarda müfettiş andımızı okuttu bu sene bizim okulda. "Büyüklerimi saymak" sözcüğünün ne anlama geldiğini çocuklara sormuş. "Büyüklerimizi nasıl sayarız?" demiş.Çocuklardan bir parmak. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 diye sayarım demiş kalkan çocuk.Ama asıl bomba şimdi. Kalkan diğer bir öğrenciye aynı soru sorulduğunda çocuktan gelen cevap ben de 11,12,13.. diye sayarım olmuş :)

hepsi çok hoş ya kimbilir yazılı kağıtlarında ne bombalar vardır. ben kardeşimin sorulara verdiği cevaplara gülmekten ölüyorum.

Bugünkü anımı anlatayım :)

Bugün sınıfa müfettiş geldi,dersimiz fen ve teknoloji. Evde hiç deney yaptınız mı diye sordu müfettiş. Önceki konumuzda esnetilen cisimde esneklik potansiyel enerjisi depolanır ve bu cisme hareket kazandırır,buna bağlı olarak da lastik örneğini verdim. Evde deneyebilirsiniz lastiği çekin ucuna da kağıt koyun bıraktığınızda kapıt hareket eder nedeni esneklik potansiyel enerjisidir dedim. Evde yapılan deneye örnek olarak da birisi kalktı bunu söyledi. Müfettişin branşı da Türkçe, anlamıyor tabi fenden. Dedi işte lastiğe böyle böyle yaptım. Müfettiş de çok ayıp senin yaptığın yaramazlığa giriyor otur yerine dedi,kız acayip bozuldu tabi :) Sonra ben toparladım durumu.

yaşananlar çok güzel ya :D çocukluk ayrı bir güzel. tabi öğretmenler için kimi zaman içinde bulundguu anda çekilmez oalbilirler ama:D

bana da bir arakdaşım anlatmıştı;

dedesiyle torun oturuyorlar odada dedesi torundan su istiyor.Bizimki kalkıyor ayaga gidiyor mutfaga adamı adım.Sonrada dedesinin yanına gidip mutfaga gidiyor ve yerine oturuyor . Verdiği cevapsa çocukluguna eşdeğer:

saydım sen daha yakınsın sen al suyu:D:D

Geri