• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Muhabbet Kuşu

Denizhan.

Kurtar Hayallerini
Arkadaşlar aranızda muhabbet kuşu besleyen oldu mu daha önce? Yukarıda görmüş olduğunuz muhabbet kuşunu alalı 4 gün oldu fakat kuş biraz garip, geceleri hareketleniyo gündüz yada ışık yanıkken öylece duruyo, gece olduğunda bazen kafesin en üstüne tırmanıp 2-3 saat öylece duruyo, uçması için çıkartıyorum öylece dikilip bakıyo ne var ne yok diye ölmesinden endişe ediyorum bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilir mi :)

Şey son birşey sorsam, vitaminleri oluyormuş sanırım bunların, hiç kullandınız mı tavsiye eder misiniz :)

Sakın marketlerden çeşit çeşit yiyecekler alma.
Kuşu aldığın yerde muhakkak yem satıyorlardır o yemlerden al
Vitamin damlası ve ishal damlası oluyor birde gaga taşı oluyor
Bunlar gelişimi için gerekli
Ballı krakerler vs falan oluyormuş. Onlar kuşu ölüme götürür
Arkadaşımın kuşu, kuşlar için olan krakerlerden yediği için ishal olup öldü:(

Sakın marketlerden çeşit çeşit yiyecekler alma.
Kuşu aldığın yerde muhakkak yem satıyorlardır o yemlerden al
Vitamin damlası ve ishal damlası oluyor birde gaga taşı oluyor
Bunlar gelişimi için gerekli
Ballı krakerler vs falan oluyormuş. Onlar kuşu ölüme götürür
Arkadaşımın kuşu, kuşlar için olan krakerlerden yediği için ishal olup öldü:(

Bende kraker almayı düşünüyordum iyiki almamışım, vitaminli yem iyi olur dedi kuşu aldığım yer vitaminli yem aldım bende, gaga taşıda var, bide damla alalım bakalım faydası olur herhalde :)

Kuşum son attığım resimdeki gibi öylece duruyor, bir kaç saat hiç hareket etmeden. Bunu anlayabilmiş değilim ya

Numara yapıyordur dikkat çekmeye çalışıp onu kafesten çıkarasın diyedir:)
Bizimki numara yapardı ilk zamanlar. Kendisini yemliğe sıkıştırırdı daha doğrusu sıkıştırmazdıda biz öyle sanırdık.
Sıkışmış numarası yapardı. Bizde açardık kafesi hani kurtaralım diye, biz kurtarmaya kalmaz çıkardı sıkıştığı yerden :)
Bi kere annem kaçırdı kafesten kitaplığın üstüne kaçtı dahada alamadık o gün. Akşam hava karanlık olunca ışığı yakmadan aldık onu kapadık:)

Numara yapıyordur dikkat çekmeye çalışıp onu kafesten çıkarasın diyedir:)
Bizimki numara yapardı ilk zamanlar. Kendisini yemliğe sıkıştırırdı daha doğrusu sıkıştırmazdıda biz öyle sanırdık.
Sıkışmış numarası yapardı. Bizde açardık kafesi hani kurtaralım diye, biz kurtarmaya kalmaz çıkardı sıkıştığı yerden :)
Bi kere annem kaçırdı kafesten kitaplığın üstüne kaçtı dahada alamadık o gün. Akşam hava karanlık olunca ışığı yakmadan aldık onu kapadık:)

Yazık ya, biraz ilgileneyim bari teşekkür ederim bilgilendirmenizden ötürü :)

Yazık ya, biraz ilgileneyim bari teşekkür ederim bilgilendirmenizden ötürü :)

Bişey daha sorucam. Burası sessiz bi yer ses olsun diye aldım dedin.
Tek başına mı yaşıyorsun. Kuşu yalnız bırakıp mı gidiyorsun yani işe?
Eğer öyleyse işin çok zor.
Kuşlar yalnızlığı hiç sevmezler. Korkarlar. Bu yüzden öyle yapıyor olabilir.
İlk aylar yalnız bırakıldıklarında kendilerini sessizliğe gömdükleri oluyor.

Bişey daha sorucam. Burası sessiz bi yer ses olsun diye aldım dedin.
Tek başına mı yaşıyorsun. Kuşu yalnız bırakıp mı gidiyorsun yani işe?
Eğer öyleyse işin çok zor.
Kuşlar yalnızlığı hiç sevmezler. Korkarlar. Bu yüzden öyle yapıyor olabilir.
İlk aylar yalnız bırakıldıklarında kendilerini sessizliğe gömdükleri oluyor.

Ama mecburum gitmeye işe, 3 kişi yaşıyoruz ama 3 ümüzde aynı saatte evden gidip geliyoruz, hafta sonuda 2 gün yalnız kalıcak maalesef.. Karanlıktan korkar mı ki kuş?

Ama mecburum gitmeye işe, 3 kişi yaşıyoruz ama 3 ümüzde aynı saatte evden gidip geliyoruz, hafta sonuda 2 gün yalnız kalıcak maalesef.. Karanlıktan korkar mı ki kuş?
işte o kötü ya
muhabbet kuşları yalnız yaşayamazlar sırf bu yüzden bile stresten ölebilirler
her kuşa göre değişir tabi. Ama seninki fazlasıyla zaten yalnız kalmış ve tedirgin. İki gün tamamen yalnız bırakırsan kuşunun zararına olur.

Geri