Peynirli Poğaça Tarifi İçin

Gül 34

Usta

peynirli-pogaca.webp

Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler​

  • 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı süt

  • 1/4 paket yaş maya
  • 1/4 su bardağı ılık su
  • 3 su bardağı un

  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • İçi için:​

  • 150 gram lor peyniri
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/4 demet incecik kıyılmış maydanoz
  • Üzeri için:​

  • 1 adet yumurta sarısı

Peynirli Poğaça Tarifinin Püf Noktası​

Poğaça yapımında kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.Yaş mayalı bir hamur olduğu için hamuru oda sıcaklığında en az 60 dakika kadar bekletin.Poğaçalara kolay şekil vermek için elinizi sıvı yağla yağlayın.

Peynirli Poğaça Tarifinin Pişirme Önerisi​

Poğaçaların adet sayısı şekil verme esnasında kullandığınız hamur bezelerinin büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir.

Peynirli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?​

  1. Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz yaş mayayı, ılık suyla karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.
  2. Elenmiş unu geniş bir karıştırma kabına alın. Orta kısmını havuz gibi açtıktan sonra eritilmiş tereyağı, ayçiçek yağı, yumurta, oda sıcaklığında süt ve maya karışımını katın.
  3. Unun kenar kısımlarına tuzu serpiştirin. Kenar kısımlarda kalan unu azar azar ortaya alıp hamuru toparlanana kadar yoğurun.
  4. Pürüzsüz bir kıvam alan poğaça hamurunu, üzerini streç bir filmle kapladıktan sonra oda sıcaklığında 60 dakika kadar dinlendirin.
  5. İç harcı için; lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri ve incecik kıyılmış maydanozu ayrı bir yerde karıştırın.
  6. Mayalanıp büyüklüğünün iki katına ulaşan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yağa batırdığınız elinizle avuç içinizde açın.
  7. Orta kısımlarına peynirli harç ekleyip kapatın. Avuç içinizde yuvarlayarak şekil verdiğiniz peynirli poğaçaları, tabanına yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  8. Üzerlerine hafifçe bastırdıktan sonra bir fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürün.
  9. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, tabanı ve üzerleri hafif bir şekilde kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  10. Fırından çıkan sıcak poğaçaları, kısa bir süre dinlendirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
 
Geri
Top