• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Ramazan'a Özel Çerez Hatim 6

• Konuyu açan Konuyu açan yaren*
  • Açılış tarihi Açılış tarihi
aslında kuranı hepimiz biliyoruz...Kendi dilimizde okuyup onu anlamamız lazım önce..Kuranın mesajlarına ancak kendi dilimizde ulaşabiliriz yoksa anlamadan okuduğumuz okuma okuma değil..Arapca bilmiyorum diyerek kuranı kendimizden uzak tutamayız

Ve innehu le zikrun leke ve li kavmik(kavmike), ve sevfe tus’elûn(tus’elûne).
Şüphesiz bu Kur’an, sana ve kavmine bir öğüt ve bir şereftir, ondan hesaba çekileceksiniz. ZUHRÛF - 44

bu ayetin muhatabı hepimiziz..Allah hakkıyla okuyan anlayanlardan eylesin cümlemizi inş..:)

aslında kuranı hepimiz biliyoruz...Kendi dilimizde okuyup onu anlamamız lazım önce..Kuranın mesajlarına ancak kendi dilimizde ulaşabiliriz yoksa anlamadan okuduğumuz okuma okuma değil..Arapca bilmiyorum diyerek kuranı kendimizden uzak tutamayız

Şüphesiz bu Kur’an, sana ve kavmine bir öğüt ve bir şereftir, ondan hesaba çekileceksiniz. ZUHRÛF - 44

bu ayetin muhatabı hepimiziz..Allah hakkıyla okuyan anlayanlardan eylesin cümlemizi inş..:)

Şimdi aklıma geldi Kuranda bazı yerlerde tilavet secdesi yapılması gerekiyor -vacib- Çerez Hatim 7 konusunu açınca bunu da başa yazarmısın yapmak isteyip unutanlar için.

Şimdi aklıma geldi Kuranda bazı yerlerde tilavet secdesi yapılması gerekiyor -vacib- Çerez Hatim 7 konusunu açınca bunu da başa yazarmısın yapmak isteyip unutanlar için.

hatırlatırsan sevinirim...:)) secde ayetleri aşağıda verdiğim surelerde o cüzleri alan arkadaşlar secdelerini dilerlese tek tek dilerlerse toplu yapabilirler..

1 – A’râf Sûresi'nin 206. âyet-i kerimesi, ( 9 . Cüz’de)

2 – Ra’d Sûresi'nin 15. âyet-i kerimesi, (13 . Cüz’de)

3 – Nahl Sûresi'nin 49. âyet-i kerimesi, (14 . Cüz’de)

4 – İsrâ Sûresi'nin 107. âyet-i kerimesi, (15 . Cüz’de)

5 – Meryem Sûresi'nin 58. âyet-i kerimesi, (16 . Cüz’de)

6 – Hacc Sûresi'nin 18. âyet-i kerimesi, (17 . Cüz’de)

7 – Furkân Sûresi'nin 60. âyet-i kerimesi, (19 . Cüz’de)

8 – Neml Sûresi'nin 25.âyet-i kerimesi, (19 . Cüz’de)

9– Secde Sûresi'nin 15. âyet-i kerimesi, (21 . Cüz’de)

10 – Sâd Sûresi'nin 24. âyet-i kerimesi, (23 . Cüz’de)

11 – Fussilet Sûresi'nin 37. âyet-i kerimesi (24 . Cüz’de)

12 – Necm Sûresi'nin 62. âyet-i kerimesi, (27 . Cüz’de)

13 – İnşikak Sûresi'nin 21. âyet-i kerimesi, (30 . Cüz’de)

14 – Alâk Sûresi'nin 19. âyet-i kerimesi, (30 . Cüz’de)

amin..

01.CÜZ = Yaren* okundu
02.CÜZ= Yaren* okundu
03.CÜZ = Yaren* okundu
04.CÜZ = Yaren* okundu
05.CÜZ = Yaren* okundu
06.CÜZ = Yaren* okundu
07.CÜZ = Yaren* okundu
08.CÜZ = Yaren* okundu
09.CÜZ = Yaren* okundu
10.CÜZ =Yaren* okundu
11.CÜZ = ZeyNoO okundu