2 yaş ve üzeri çocuklar için komik ve eğlenceli bir masal:
Şapşal Tavşan Tonti ile Ormanın En Komik Günü
Bir varmış, bir yokmuş, evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, rengarenk çiçeklerin açtığı, kuşların şarkı söylediği bir orman varmış. Bu ormanda Tonti adında biraz şapşal, biraz da meraklı bir tavşan yaşarmış. Tonti, her gün ormanda yeni maceralar arar, bazen komik, bazen de biraz tuhaf işlere kalkışırmış.
Bir gün Tonti, ormanda yürürken kocaman bir karpuz görmüş. Karpuz o kadar büyükmüş ki, Tonti onu bir kaya zannetmiş. "Vay canına!" demiş Tonti, "Bu kaya nasıl da yuvarlak ve yeşil! Acaba üzerinde zıplayabilir miyim?" diye düşünmüş.
Tonti, karpuzun üzerine zıplamış, ama karpuz birden yuvarlanmaya başlamış! Tonti, karpuzun üzerinde hızla ormanın içinde ilerlerken, "İmdat! Bu kaya hareket ediyor!" diye bağırmış. Ormandaki diğer hayvanlar da bu tuhaf manzarayı görüp kahkahalara boğulmuşlar.
Sonunda karpuz bir ağaca çarpıp durmuş. Tonti, karpuzun üzerinden düşmüş ve etrafına bakınmış. "Aa, bu bir kaya değil, karpuzmuş!" demiş şaşkınlıkla. Tam o sırada, ormandaki tilki Zeki gelmiş ve "Tonti, sen yine ne komik işler peşindesin?" diye sormuş.
Tonti, karpuzu göstererek, "Zeki, bu karpuzu nasıl yiyeceğiz? Çok büyük!" demiş. Zeki, kurnazca gülümsemiş ve "Belki de onu yuvarlayarak evimize götürebiliriz," demiş. Tonti hemen atılmış, "Harika fikir! Hadi yuvarlayalım!"
İkisi birlikte karpuzu yuvarlamaya başlamışlar. Ama Tonti o kadar heyecanlıymış ki, karpuzu hızla yuvarlarken Zeki'nin ayaklarına çarpmış. Zeki, "Amanın!" diye bağırarak havaya uçmuş ve bir çalılığa düşmüş. Tonti ise karpuzun peşinden koşarken, "Zeki, nereye gidiyorsun?" diye bağırmış.
Sonunda karpuz bir gölün kenarında durmuş. Tonti, karpuzu itmeye devam ederken, kendini gölde yüzerken bulmuş. "Oh, burası serin!" demiş Tonti, karpuzun üzerine çıkmış ve gölde süzülmeye başlamış. Zeki de çalılıktan çıkmış ve Tonti'yi görünce gülmekten kırılmış.
Ormandaki diğer hayvanlar da gelip bu komik manzarayı izlemişler. Ayı Bombo, "Tonti, sen gerçekten ormanın en komik tavşanısın!" demiş. Tonti ise karpuzun üzerinde süzülürken, "Ben sadece eğleniyorum!" diye cevap vermiş.
Sonunda, gün batımında, Tonti ve Zeki karpuzu paylaşmışlar. Tonti, karpuzun tadına bakınca, "Bu, hayatımın en lezzetli kayası!" demiş ve herkes tekrar kahkahalara boğulmuş.
O günden sonra, Tonti ormanda her gün yeni maceralar yaşamaya devam etmiş. Bazen komik, bazen biraz şapşalca, ama her zaman eğlenceli!
Tonti, bir sabah uyandığında ormanda tuhaf bir ses duymuş. "Bıcı bıcı bıcı!" diye bir ses geliyormuş. Meraklı tavşan hemen yatağından fırlamış ve sesin kaynağını bulmak için dışarı çıkmış. Ses, ormanın derinliklerinden geliyormuş. Tonti, "Acaba bu ses de ne? Belki de yeni bir arkadaş!" diye düşünmüş ve hemen yola koyulmuş.
Yolda Zeki tilkiye rastlamış. Zeki, "Tonti, nereye gidiyorsun? Yine bir şeyler mi keşfettin?" diye sormuş. Tonti heyecanla, "Zeki, bir ses duydum! Bıcı bıcı diye bir ses geliyor. Hadi benimle gel, bakalım bu ses neyin nesi!" demiş.
İkisi birlikte sesin geldiği yöne doğru ilerlemişler. Yolda Ayı Bombo'ya rastlamışlar. Bombo, "Nereye gidiyorsunuz, arkadaşlar?" diye sormuş. Tonti, "Bombo, bir ses duyduk! Gel sen de bize katıl, belki eğlenceli bir şey buluruz!" demiş.
Üç kafadar, ormanın derinliklerine doğru ilerlerken, ses gittikçe yakınlaşıyormuş. Sonunda bir açıklığa varmışlar. Karşılarında rengarenk balonlar, çiçekler ve bir sürü hayvan görmüşler. Meğerse ormanda bir parti varmış!
Tonti şaşkınlıkla, "Vay canına! Burada ne oluyor?" diye sormuş. O sırada, bir sincap yanlarına gelmiş ve "Hoş geldiniz! Bugün Orman Dostluk Partisi var! Herkes davetli!" demiş.
Tonti, Zeki ve Bombo, partinin tadını çıkarmaya başlamışlar. Tonti, "Bıcı bıcı sesi de bu partiden geliyor olmalı!" demiş. Meğerse o ses, partideki bir oyuncak ördeğin sesiymiş. Tonti, ördeği görünce çok sevinmiş ve hemen onunla oynamaya başlamış.
Partide bir sürü oyun varmış. Tonti, en çok "Balon Patlatma Yarışı"nı sevmiş. Yarışmada herkes ayağına bir balon bağlayıp, diğerlerinin balonlarını patlatmaya çalışıyormuş. Tonti, "Ben bu işte çok iyiyim!" demiş ve yarışmaya katılmış. Ama balonunu patlatmaya çalışırken kendi ayağına basmış ve yere yuvarlanmış. Herkes gülmekten kırılmış!
Zeki ise "Yumurta Taşıma Yarışı"nda çok başarılı olmuş. Bir kaşıkla yumurtayı taşırken, Tonti ona "Zeki, dikkat et, yumurta kırılmasın!" diye bağırmış. Ama Zeki, "Ben tilkiyim, kurnazım! Hiç yumurta kırar mıyım?" demiş. Tam o sırada, yumurta kaşıktan düşmüş ve Zeki'nin kafasına yapışmış. Tonti, "Hahaha! Zeki, artık yumurtalı tilki oldun!" diye gülmüş.
Partinin en eğlenceli anı ise "Dans Yarışması"ymış. Tonti, Zeki ve Bombo hep birlikte dans etmişler. Tonti, "Ben çok iyi dans ederim!" demiş ve kocaman kulaklarını sallayarak dansa başlamış. Ama bir adım atarken ayağı takılmış ve yine yere yuvarlanmış. Bu sefer de herkes gülmekten yerlere yatmış.
Parti bittikten sonra, Tonti, Zeki ve Bombo evlerine dönmüşler. Tonti, "Bugün çok eğlendim! Ormanda böyle bir parti olduğunu bilmiyordum," demiş. Zeki, "Evet, Tonti. Sen olmasaydın bu kadar eğlenemezdik. Sen ormanın en komik tavşanısın!" demiş.
Tonti, o gece yatağına yattığında, "Yarın yeni bir macera bulmalıyım!" diye düşünmüş ve uykuya dalmış.
Ertesi sabah, Tonti yine erkenden uyanmış. Bu sefer ormanda bir harita bulmuş. Haritada, "Hazine burada!" yazıyormuş. Tonti hemen Zeki'yi ve Bombo'yu çağırmış. "Arkadaşlar, bir hazine haritası buldum! Hadi hazineyi arayalım!" demiş.
Üç kafadar, haritayı inceleyerek yola koyulmuşlar. Haritada bir "X" işareti varmış ve bu işaret ormanın en tepesindeki bir mağarayı gösteriyormuş. Tonti, "Hazine orada olmalı!" demiş.
Yolda bir sürü engelle karşılaşmışlar. Önce bir nehir geçmeleri gerekiyormuş. Tonti, "Ben yüzebilirim!" demiş ve nehre atlamış. Ama su o kadar soğukmuş ki, hemen geri çıkmış. Zeki, "Ben bir köprü bulayım," demiş ve yakındaki bir ağacın dalını kullanarak köprü yapmış. Böylece nehri geçmişler.
Sonra bir uçurumun kenarına gelmişler. Tonti, "Buradan nasıl geçeceğiz?" diye sormuş. Bombo, "Ben sizi sırtımda taşırım," demiş ve kocaman ayaklarıyla uçurumu aşmış.
En sonunda mağaraya varmışlar. Mağaranın içi karanlıkmış. Tonti, "Ben önden gideyim!" demiş ve mağaraya girmiş. Ama bir anda yere düşmüş. Meğerse mağaranın girişinde bir tuzak varmış! Tonti, bir ağın içine düşmüş ve havada sallanmaya başlamış. Zeki ve Bombo onu kurtarmışlar.
Mağaranın içinde ilerlerken, bir hazine sandığı görmüşler. Tonti, "İşte hazine!" diye bağırmış. Sandığı açtıklarında içinden rengarenk şekerler ve oyuncaklar çıkmış. Tonti, "Bu hazine harika!" demiş ve hemen bir şeker ağzına atmış.
Hazineyi paylaşarak evlerine dönmüşler. Tonti, "Bugün de harika bir macera oldu!" demiş. Zeki, "Evet, Tonti. Sen olmasaydın bu kadar eğlenemezdik," demiş.
Tonti, Zeki ve Bombo, her gün yeni maceralar yaşamaya devam etmişler. Orman, onların neşesiyle hep ışıl ışıl kalmış. Ve Tonti, ormanın en komik, en şapşal, ama en sevimli tavşanı olmuş.