• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Günün sorusu Sayı piramidi

Bu sayının cevabını ben veriyorum kimse bilemediğine göre 🤣

En alttan başlıyoruz. Her iki karenin toplamını bir üstteki kareye yazarak yukarı doğru çıkıyoruz.

En üstün altında 7 ve 8 var. 7+8 = 15 > İki basamaklı sayı yazamadığımız için 15 rakamındaki sayıların sayı değerini de toplayıp 6 buluyoruz. Yani piramidin tepesine 6 gelecekti. 🤣

Bu sayının cevabını ben veriyorum kimse bilemediğine göre 🤣

En alttan başlıyoruz. Her iki karenin toplamını bir üstteki kareye yazarak yukarı doğru çıkıyoruz.

En üstün altında 7 ve 8 var. 7+8 = 15 > İki basamaklı sayı yazamadığımız için 15 rakamındaki sayıların sayı değerini de toplayıp 6 buluyoruz. Yani piramidin tepesine 6 gelecekti. 🤣
daha acik bir sekilde yaparmisin kusura bakma halen anlayamadim

bunu yap bakalim yazarak ayrintili sekilde

Mantık şu: İki sayıyı topladıktan sonra eğer 2 basamaklı bir sayı çıkıyorsa iki basamaklı olarak yazmıyoruz bu iki basamaklı sayıları da aralarında topluyoruz. Örnek:

En alt satırda ilk sırada 8 ve 7 var. 8+7=15 > bunların üstüne 1+5=6 yazılıyor.

Piramidin en sütüne kadar bu şekilde çıkılıyor.

Mantık şu: İki sayıyı topladıktan sonra eğer 2 basamaklı bir sayı çıkıyorsa iki basamaklı olarak yazmıyoruz bu iki basamaklı sayıları da aralarında topluyoruz. Örnek:

En alt satırda ilk sırada 8 ve 7 var. 8+7=15 > bunların üstüne 1+5=6 yazılıyor.

Piramidin en sütüne kadar bu şekilde çıkılıyor.
haaaaaaaaaa tamam tamam ...
gene anlamadim :((

Geri