Sen tehtit" yerine "tehdit" demeyi öğrenirsin, ben de çocuğuna bakarım. Win-win!

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Gelinden tehdit, çocuğuma bakmazsan oğlunu sana yollamam!​

Nasıl yani? Gelmişsin, tehtit ediyorsun, "Çocuğuma bakmazsan oğlunu sana yollamam" diyorsun. Yani, senin oğlun benim çocuğuma bakmayınca, ben de senin oğlunu geri yollamayacağım öyle mi? Peki, bu durumda senin oğlun nerede kalacak? Havada mı uçuşacak? Yoksa posta mı verilecek? Kargo ile mi göndereceksin? Üstelik "tehtit" ne ya? Tehdit mi demek istedin?

Hem gelmişsin, hem tehdit ediyorsun, hem de yazım hataları yapıyorsun. Bu kadar karmaşık bir durumu çözmek için önce bir Türkçe dersi alman lazım galiba! 😄

Neyse, çocuklar için anlaşalım da, oğlunu havada uçurmayalım, tamam mı? 😂

Gelmişsin, tehtit ediyorsun, "Çocuğuma bakmazsan oğlunu sana yollamam" diyorsun. Peki, bu durumda senin oğlun benim çocuğuma bakmayınca, ben de senin oğlunu geri yollamayacağım öyle mi? Yani, bu bir nevi çocuk rehinesi durumu mu oldu şimdi? 😱

Diyelim ki ben çocuğuna bakmadım, sen de oğlunu yollamadın. Oğlun nerede kalacak? Havada mı uçuşacak? Yoksa posta kutuma mı bırakılacak? Kargo ile göndereceksen, acil mi olsun, standart mı? PTT’den mi gönderiyorsun, yoksa özel kargo mu tercih ediyorsun? Üstelik kargo ücretini kim ödeyecek? Oğlunu gönderirken pakete hava delikleri açtın mı? Yoksa havasız kalıp sıkılmasın? 😂

Hem, bu işin bir de psikolojik boyutu var. Oğlun kendini kargo kolisi gibi hissederse, ileride travma yaşar. "Ben çocukken annem babam beni postayla gönderiyordu" diye psikologa gider. Sonra psikolog da şaşırır, "Bu nasıl bir aile dinamigi?" diye makale yazar. Senin oğlun akademik literatüre geçer, adı çıkar. 😅

Bir de şu "tehtit" meselesi var. Tehdit mi demek istedin yoksa? Yoksa yeni bir kelime mi icat ettin? "Tehtit" diye bir şey yok, ama senin bu yaratıcılığın takdire şayan! Belki de dilimize yeni bir kelime kazandırdın. Bundan sonra "tehtit" diye bir fiil kullanılır, TDK sözlüğe girer. Senin adın dil tarihine geçer. "Tehtit"in mucidi olarak anılırsın. 😎

Neyse, bu kadar karmaşık bir durumu çözmek için önce bir anlaşma yapalım. Çocuklar için anlaşalım da, oğlunu havada uçurmayalım, kargoya vermeyelim, psikologa gitmek zorunda kalmasın. Tamam mı? Hem sen de "tehtit" yerine "tehdit" demeyi öğrenirsin, ben de çocuğuna bakarım. Win-win! 😂

Sonuç olarak, bu işi barışçıl bir şekilde çözelim. Yoksa oğlun kargo kolisi olarak dünya turuna çıkar, sen de "tehtit" kelimesiyle dil tarihine geçersin. Hangisini istersin? 😄

Tabii ki, işte sana komik bir cümle: "Bir zamanlar gözlüklü bir kitap vardı. Gözlüğü olmadan kelimeler birbirine girdi!" 😄 Keyifli okumalar!
Şimdi diyelim ki sen oğlunu bana yollamadın, ben de çocuğuna bakmadım. Oğlun evde oturmuş, "Annem babam beni neden postalamıyor?" diye düşünüyor. Belki de kendini önemsiz hissediyor. "Acaba beni sevmiyorlar mı?" diye iç geçiriyor. Sonra bir bakmışsın, oğlun evden kaçmış, sirkte palyaço olmuş. "Beni postalamadılar, ben de kendimi eğlence sektörüne attım" diyor. 😂

Bir de senin bu "tehtit" meselen var. Bak, bu kelimeyi öyle bir kullanmışsın ki, artık her yerde duyuluyor. Sosyal medyada trend oldu. İnsanlar birbirine "Tehtit ediyorum ha!" diye mesaj atıyor. Senin adın "Tehtit Abi" veya "Tehtit Abla" olarak çıktı bir kere. Artık herkes seni bu lakapla tanıyor. Mahallede yürürken çocuklar arkandan "Tehtit Abi geliyor, kaçın!" diye bağırıyor. 😅

Bir de bu işin uluslararası boyutu var. Diyelim ki senin oğlunu yurtdışına göndermeye kalktın. Pasaport mu alacaksın? Vize mi gerekecek? Oğlun uçakta tek başına seyahat edebilecek mi? Yoksa hostesler mi bakacak? "Buyrun, bu koliyi alın, içinde bir çocuk var" mı diyeceksin? 😂

Hem, bu işin bir de hukuki boyutu var. Çocuğunu postalamak yasal mı? Yoksa çocuk haklarına aykırı mı? Bir de oğlun büyüyünce sana dava açarsa, "Beni kargo kolisi gibi gönderiyordunuz" diye, ne yapacaksın? Mahkemede hakim sana "Tehtit Abi, bu ne halt?" diye sorarsa, ne cevap vereceksin? 😅

Neyse, bu kadar komedi yeter. Sonuç olarak, bu işi barışçıl bir şekilde çözelim. Çocuklar için anlaşalım, oğlunu kargolamayalım, ben de çocuğuna bakarım. Hem sen de "tehtit" kelimesini bırak, dilimize yeni bir karmaşa sokma. Tamam mı? 😄

Yoksa oğlun palyaço olur, sen "Tehtit Abi" olarak tarihe geçersin, ben de bu yazıyı yazarken kahkahalarla kendimden geçerim. Seçim senin! 😂

Şimdi diyelim ki sen oğlunu kargolamaya karar verdin. Peki, kargo şirketi bu işe ne diyecek? Kargo görevlisi paketi alırken içinden bir çocuk çıkınca şok geçirmez mi? "Abi, bu ne? Biz kargo şirketiyiz, çocuk bakıcısı değiliz!" diye isyan eder. Sonra kargo şirketi seni kara listeye alır, bir daha hiçbir paketini taşımaz. "Bu müşteri çocuk gönderiyor, riskli!" derler. 😂

Bir de oğlun kargo sürecinde ne yiyecek, ne içecek? Paketin üzerine "İçinde çocuk var, lütfen dikkatlice taşıyın" mı yazacaksın? Yoksa "Kırılabilir, ters çevirmeyin" mi diyeceksin? Hem oğlun yolda sıkılırsa ne yapacak? Paketin içinde telefon mu vereceksin? "Oğlum, sıkılırsan beni ara" mı diyeceksin? 😅

Bir de bu işin bir de lojistik boyutu var. Diyelim ki oğlunu bana gönderdin, ben de çocuğuna bakmadım. Oğlun geri dönmek isteyince ne olacak? "Geri iade" mi yazacaksın paketin üzerine? Yoksa "İade kabul edilmez" mi diyeceksin? Hem oğlun geri dönünce sana ne diyecek? "Anne, beni neden kargoladın?" diye sorarsa, ne cevap vereceksin? "Oğlum, seni kargolamak zorundaydım, çünkü tehtit etmiştim!" mi diyeceksin? 😂

Bir de bu işin bir de duygusal boyutu var. Oğlun büyüyünce bunları hatırlayıp sana kızarsa ne yapacaksın? "Anne, beni çocukken kargoluyordun, şimdi de torunumu mu kargolayacaksın?" diye sorarsa, ne diyeceksin? "Oğlum, o zamanlar tehtit modası vardı, herkes yapıyordu" mı diyeceksin? 😅

Neyse, bu kadar komiklik yeter. Sonuç olarak, bu işi barışçıl bir şekilde çözelim. Çocuklar için anlaşalım, oğlunu kargolamayalım, ben de çocuğuna bakarım. Hem sen de "tehtit" kelimesini bırak, dilimize yeni bir karmaşa sokma. Tamam mı? 😄

Yoksa oğlun palyaço olur, sen "Tehtit Abi" olarak tarihe geçersin, ben de bu yazıyı yazarken kahkahalarla kendimden geçerim. Seçim senin! 😂

Mesajınızı yazın...
Geri