İki yıl önce sigarayı bırakmalıyım dediğim andan itibaren nasılsa bırakacağım psikolojisi ile ortalama günlük 1,5 pakete çıkardığım sigara ile yollarımızı ayırışımızın bugün 2. günü...
Sigara ile aramızda hakikaten çok güçlü bir bağ var ama bu karşılıklı bağ, karşı tarafın gün geçtikçe daha da güçlenmeye başlaması ile dengeli olmayı bırakıp esir almaya doğru bir sürece doğru kaymaya başlaması en büyük etkendir sigara bırakış efsanelerimde
Efsanelerim diyorum çünkü benim sigara bırakmalarım gerçekten efsanedir ve ilk 72 saat tam bir felaket sürecibaşlar, araba kullanamadığım anlar, hatta yolda yürürken aniden oturmam gereken anlar olur. 72 saat sonu benim için tepe noktadır ve geri dönüş başlar. Bir önemli tarafı da bu sürecin artık sigara için verdiğim emeği heba etmemek için daha bir kararlı hale geldiğim zamandır. 10. günümde ise artık sigarayı unutabileceğim güzel dönemin başlamsı, sigarasız uzun yolculuk, yemeklerden tad alma, alkolün sigarasız da içilebileceğini anlamaya başladığım süreç başlamıştır
Daha önce 3 yıl - 5 ay 4 gün - 11 aylık sürelerle bıraktığım dönemler oldu. Şu yukarıda bahsettiğim durumları birebir yaşayarak. Bir iddiam var ben sigarayı bırakabiliyorsam herkes bırakabilir. Sanırım bunu başarmamı inatçılığıma borçluyum
Bugün evde kalan 2 paket marlboro sigarasını da götürdüm okulun karşısında oturduğumuz kafedeki arkadaşlara dağıttım kalanları da masalara bıraktım
Eh sigaracım ama bu kez hakikaten üzerimde fazlası ile baskı kurmuştun. İlaçlı destekle de olsa senden kurtuldum. Ve hani şu 72 saat süresince yaşadığım o kasmaları sanırım ilaç sayesinde yaşamıyorum. Hadi sana güle güle, her birlikteliğin bir de sonu varmış
Bir daha görüşmemek dileğiyle
Şimdi denize inme ve kulaç atma zamanı ....