Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba Ziyaretçi. "Hoşgeldin sonbahar " konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...
Çünkü Sigaranın Önüne Geçemezler..Düşünün Adam Barda İki Bira İçecek Sigarasız Yapamaz..
Yani İlla ki Bi Şekilde İzin Verecekler..Ama Hangi Şartlarda İzin verirler Bilmiyorum..Ruhsat Olayı Mantıklı Geliyor Bana..
Bu durumu avantaja çeviren tiryakilerde var nasıl mı?
Adam birasını içtikten sonra sigara içecem bahanesiyle dışarı çıkıyor çıkış o çıkış
hesabı ödemeden sıvışıyormuş.Epeyde sık oluyormuş bu olay.
Gerekli ama haberlerde izledim, kapalı ve açık alan tanımlaması biraz kafa karıştırıcı. Misal otobüs durakları kapalı alan bir adım öne çıkarsan açık alan, ilginç..
Gerekli olduğunu düşünüyorum koyu bir sigara tiryakisi olmama rağmen.
Son seçeneği işaretledim. Yetkililere hakikiaten seslenmek zaruret artık. İş verimliliğini düşürme riski çok yüksek. Özellikle sağlık ve eğitim camilarında bina içerisinde gözden uzak bir oda mutlaka ayarlanmalı. Sigara içmeden derse girdiğimde verimliliğim kesinlikle düşecektir ki birçok kişi için geçerli bu durum. Veya bir doktorun düşünsenize saatlerce sigara içmeden üst üste ameliyatlara girdiğini.
Bir önceki ılımlı yasak döneminde zaten kurumlarda sigara yasağı başlamıştı ancak bahçe duvarı dışına çıkıp içilebiliyordu. Hiçbir öğrencim sigara içtiğimi bilmezken mecburen okulun karşısındaki kafeye her teneffüs uğramak durumunda kaldım ve dolayısıyla tüm öğrencilerin gözü önünde olduğundan öğrendiler.
Şimdi bu uygulama muhtemelen bizde aynen devam edecektir ancak bazı okullarda durum hakikaten vahimdi. Bahçe duvarından çıktığınız anda oturacak yeriniz yok ve rezalet şekilde duvar dibinde sigara içenler oldu ki hiç hoş bir görüntü değildi.
Aynı şekilde hastanelerde de aynı durum yaşandı. Bakıyosunuz doktor ve hemşireler hastane bahçesinde işten kaytarıp sigara içiyorlar. Zaten dışarı giriş-çıkış için harcanan süre en az 7-8 dk. Bizim teneffüslerse 10 dk
Muhtemelen bırakıcam. Çok zor olsa da başarmak zorundayım.
En iyisi bırakmak tabi bi tiryaki söylemesi kolay diyebilir ama kullanmayan biri olarak özellikle toplu yaşanan alnalrda çok rahatsız oluyorum ha bu yasak gereklydi ama diger tüm yasakalr gibi ülkemizde ne kadar uyulur bilemiycem