OvaleTurkiye
Üye
Kesinlikle haklısınız, zaten amaç devam etmekten ziyade belli bir harita çizip o yolda yürüyebilmek, sigarayı bırakmak için her yol mübah bence ;niye derseniz ben de YoRuMSuZ gibi idim belki daha beteri ama sanırım sizin kadar irademi kullanmadım, insanın aynı zamanda keyif aldığı bir şeyden uzaklaşması zor olabiliyor...En güzeli kendi kendinize bırakmanız ama olmuyorsa da bence elektronik sigaralar bu konuda başarılı sadece hobi haline getirmeden belli bir süre nikotini azaltarak kullanırsanız el alışkanlıınız va dudak alışkanlığınız değişiyor...Benim için elektronik sigara kalem tutmak gibi normal bir durum yani sigara tutmak ile kalem tutma eylemi arasında çok fark var. Fiziksel hareketiniz esigara tutuşu ile doğal yapısı ile uyum sağlıyor (kalem tutmak gibi tab tabiri) böylece el alışkanlığınız kalem tutma gibi bir hale dönüşüyor işte en çok bu ve kontrolün bende olması hoşuma gidiyor...Zamanlada elektronik sigara içeyi azaltıyorsunuz ve bırakıyorsunuz çünkü bünyenizin bir çok ihtiyacı veya alışkanlığı törpüleniyor.....Genede diyorum ki kendi iradenizle bırakabiliyorsanız ne ala...
Neydi bir haber çıkmıştı, biri kafes yapmıştı kafasına sigara içmemek için veya amerikada sanırım bir kadın sigaradan kurtulmak için suç işleyip hapse girmeği tercih etmiş...Nasıl bir illettir bu insanı ne hale düşürüyor...Dediğimde bu açıkçası tabi bu örnekle çok uç noktada ama bu yöntemlere baş vurmayıp tekrar sigara içemeğe başlayan kişilerde azımsanmayacak kadar çoktur; kanaatimce sigarayı bırakmayı bilinç altınıza işleye işleye yapmak dönüşü olmayan bir yoldur. Bastırılmış duygular bir gün patlak verebilir bu nedenle sigarayı aynı zamanda içmeyeceğim yerine sigara içmeği tercih etmiyorum demek zihninizi şartlayacaktır...
Biraz uzun olmuş pardon...ben bunu bir makaleye dönüştüreyim en iyisi
Neydi bir haber çıkmıştı, biri kafes yapmıştı kafasına sigara içmemek için veya amerikada sanırım bir kadın sigaradan kurtulmak için suç işleyip hapse girmeği tercih etmiş...Nasıl bir illettir bu insanı ne hale düşürüyor...Dediğimde bu açıkçası tabi bu örnekle çok uç noktada ama bu yöntemlere baş vurmayıp tekrar sigara içemeğe başlayan kişilerde azımsanmayacak kadar çoktur; kanaatimce sigarayı bırakmayı bilinç altınıza işleye işleye yapmak dönüşü olmayan bir yoldur. Bastırılmış duygular bir gün patlak verebilir bu nedenle sigarayı aynı zamanda içmeyeceğim yerine sigara içmeği tercih etmiyorum demek zihninizi şartlayacaktır...
Biraz uzun olmuş pardon...ben bunu bir makaleye dönüştüreyim en iyisi