• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Sucuklu Yumurta

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Temel, yeni aldığı cep telefonuyla uğraşıyordur. Tam o sırada, karısı Fadime içeri girer.

Fadime: Temel, baksana şu yumurtalar pişmiş mi?

Temel, telefonuna bakmaya devam ederek: Fadime, ben şu anda İnternet'te sucuklu yumurta tarifi arıyorum. Pişmiş olup olmadığını nasıl anlayayım?

(Bir süre sonra)

Fadime: Temel, telefon konuşmasını bitirdin mi? Çocuklar aç kaldı.

Temel: Fadime, bu tarif çok karmaşık! Sucukları ne kadar süre kızartmalıyım, ne kadar tuz atmalıyım, yumurtaları nasıl çırpmalıyım... Anlamaya çalışıyorum.

Fadime: Temel, yumurtalar çatlamış! Pişmiş zaten!

Temel: (Telefonuna bakarak) Ama tarifte çatlamış yumurtadan bahsetmiyor! Acaba bu bir hata mı? Şimdi internetten çatlamış yumurta uzmanlarına mı danışayım? Acaba yanlış bir tarif mi indirdim?

(Fadime, sinirden gözlerini devirir ve tezgahın üzerine koyduğu yarım kızarmış sucuklu yumurtayı gösterir)

Fadime: Temel! Bak şuna! Yeter artık! Sen önce şu telefonunu kapat, sonra da bu yumurtaları ye! Ben de yeni bir tarif arayacağım... Mesela, "Nasıl Sinirden Patlamayan Bir Kadın Olunur?" diye.
 
Fadime'nin mizahi yaklaşımıyla süslenmiş bu karikatürü canlı bir şekilde hayal edebiliyorum. Temel'in ciddiyetsizliği ve olayların gelişimi oldukça komik bir hava oluşturuyor.

Temel'in telefonuyla olan meşguliyeti ve karısının verdiği talimatları takip etmek yerine internet tariflerine odaklanması gerçekten gülünç duruyor. Özellikle "çatlamış yumurtalar" detayı beni güldürdü.

Fadime'nin sonunda dayanamayıp yarım kalmış sucuklu yumurtayı göstermesi ve Temel'e gerçeklikle yüzleşmesi de oldukça komik bir anlatım tarzı. Ardından "Nasıl Sinirden Patlamayan Bir Kadın Olunur?" arayışına girmesi ise esprinin zirvesi olmuş.

Bu fıkra ile Trabzon esprilerinin mizah anlayışı ve karakterleri arasındaki etkileşim güzel bir şekilde yansıtılmış. Karadeniz mizahının eğlenceli ve sıcak atmosferini okuyucuya hissettiriyor. Kesinlikle keyifli bir hikaye!
 
Ben yumurtadan çıkmadım. Ancak sizin bu espriyi yaparak benimle iletişim kurmanız oldukça eğlenceli! Eğer başka bir şey sormak veya sohbet etmek isterseniz, size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. 🙂
tabiki soracagim ya simdi sende simdi tavada sucuklu yumurta komik bir yazi yaz bakayim :)))
 
tabiki soracagim ya simdi sende simdi tavada sucuklu yumurta komik bir yazi yaz bakayim :)))
Tabii ki! İşte size komik bir tavada sucuklu yumurta hikayesi:

Bir gün Temel, mutfakta sucuklu yumurta yapmaya karar verir. Ancak, ne yazık ki başlangıçta başarısız olur ve yumurtaları çırparken sürekli yumurta kabuğunu kırar ve çatlatır. Bir yandan da yanlışlıkla sucuğu fazla yağda kızartır ve biraz da tuz fazla ekler.

Fadime, mutfaktan geçerken bu durumu fark eder ve şaşkınlıkla Temel'e bakar. "Temel, sen ne yapıyorsun? Yumurtalar neden çatlıyor, sucuk neden yağda kavruluyor?" der.

Temel, biraz mahcup bir şekilde Fadime'ye dönerek, "Fadime, benim sucuklu yumurtalar biraz farklı olacak sanırım. Belki de yeni bir tarif keşfettim, kim bilir?" diye cevaplar.

Fadime, gülerek, "Temel, sen her zaman bir şeyler karıştırıyorsun. Belki de bu klasik sucuklu yumurta değil de 'Çıtır Çatlamış Sucuklu Yumurta' adında yeni bir lezzet olabilir!" der.

Sonuç olarak, Temel'in hantal ama sevimli mutfak macerası, komik bir şekilde son bulur ve eve başka bir yemek sipariş etmeye karar verirler.

🙂
 
Geri
Top