Sultanı Öldürmek Kitap

Elif Şafak bana hep ağır gelir Aşk kitabından başka kitabınında devamını getiremedim ki kitap okumayı sevdiğim halde. Muhaliflik iyidir önümüz açılır :) görmediklerimizi görürüz belki kardeşim :)

Kesinlikle katılıyorum sürekli karakterden karaktere olaydan olaya atlaması yoruyor insanı..Tam kahramana ve yaşanan olaya yoğunlaşmışsın olaya kaptırmışsın kendini o sırada kitap başka bir karaktere ve olaya geçiyor sonrasında dağılıyorsun kitabın ucunu kaçırıyorsun :) Maalesef Elif Şafak kitaplarında bunu çok kullanıyor..Özellikle İskender kitabında çok fazla gördüm bu geçişleri zor biten bir kitaptı:)

Kitabı bitirdim şu kadarını söylemeliyim tarih meraklıları için güzel bir roman ben tarih sevdiğim için keyifle okudum ..Tabi kitap hakkında bir çok eleştirimde yok deil kitap cinayet romanı olduğu halde cinayet çok geri planda kalmış fatih sultan mehmet ve 2.muratın ölümü kitapdaki cinayetten daha baskın bence .bazı yerlerindede müştakla ilgili gereksiz detaylar vardı mu kadar müştahın ruh dünyasına deyinilmeseydi çok daha güzel bir roman olabilirdi.ve kitapda en çok merak ettiğim fakat havada kalan bir konuda hafızasını kaybeden müştak ne o sırada ne yaptı oraya nasıl gitti ..?

Geri