Tatlı, Pasta ve Turtaların Servis Yöntemleri

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
TATLI PASTA VE TURTALARIN SERVİS YÖNTEMLERİ

Balo soğuk büfe ve banquet (büyük ziyafet)ler dışında öğle ve akşam yemeklerinde sofraya küçük pastalar kek ve benzeri gibi kuru tatlıların çıkarılması doğru değildir. Pasta kek bisküvi ve benzeri gibi kuru tatlıları ancak ikindi çaylarında vermemiz gerekir. Balo soğuk büfe ve banquet'lerde de turta pötifur ile suvare pastası denen 3 - 4 santim uzunluğundaki küçük pastacıkları vermemiz zorunluğu vardır.

Turtalar ise daha çok balo soğuk büfelerde verilmesi alışkanlıksa da öğle ve akşam yemeklerinde hattâ ikindi çaylarında da servis yapılabilir. Fakat yemeklere en fazla yakışan alaturka tatlılarla puding bavaruaz (bir çeşit elmasiyemsi krema) sufle jöle (elmasiye) gibi alafranga tatlılardır.

Bunların yeniş şekline gelince: Bu tatlıların cins ve çeşitlerine göre değişen bir durum ise de baklava trigona milföy pastası gibi kesmeden yenilebilmesi güç olanlar dışında diğer bütün tatlıları yerken olanağınca bıçak kullanmadan pasta ya da sıradan bir çatalla keserek yememiz gerekir. Özellikle turtaları tabaklarımızda bıçakla kesmek sofra görgüsüne çok çirkin görülmektedir.
Sütlâç mahallebi keşkülüfukara krema puding bavrauaz ve benzerleri gibi kremamsı tatlıları ise küçük tatlı kaşığıyla yememiz doğru olur.

Alaturka ve alafranga tatlı pasta ve turtaları yemekten sonra ve meyveden önce servis yapmalıdır.
 
Geri
Top