Tatlı Yemedeki Görgü Kuralları

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
TATLI YEMEDEKİ GÖRGÜ KURALLARI

Tatlılar yemeğin sonunda sofraya getirilir. Tatlı geleceği zaman sofradan ekmek parçaları tuzluk biberlik salata tabakları kaldırılır. Masadaki kırıntılar masa fırçası ile süpürülür. Masada yanlız alt tabakla tatlıya ait çatal bıçak veya kaşık kalır. Sonra tatlılar çeşidine göre gerekli araçla yenir. Örneğin komposto pelte krem gibi tatlılar kaşıkla yenir.

Tatlılar çeşidine göre birer kişilik tabak veya kaselere konmuş olarak verilir. Kalıp halindeki tatlılarda servis tabağına ters çevrilip üzerine salçası garnitürü konmuş olarak getirilip servis yapılır. Örneğin: Puding ve bavaruva v.s. tatlılar gibi.
Tatlılar özelliğine göre kaşık çatal ve bıçak kullanılmak suretiyle yenir.
 
Geri
Top